Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.08.2011.
05:10 >> 11:11h
Press A

Konuzin otvorio Sabor u Guči

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin svečano je danas u Guči oglasio početak 51. Sabora trubača na kome će se nadmetati 47 orkestara iz Srbije i devet iz inostranstva, a u različitim programima nastupiti više od 1.000 učesnika.

Na Saboru trubača uvek je živo i veselo
 

Konuzin je u centru Guče podigao saborsku zastavu na jarbol i uz zvuke saborske himne "Sa Ovčara i Kablara" i pucnjavu prangija sa okolnih brda otvorio tu tradicionalnu manifestaciju.

"Život Srba nije lak, ali to ne znači da sadašnje poteškoće mogu da spreče praznik Srbije, srpskog karaktera, kulture i praznik srpstva", rekao je Konuzin i dodao da je Guča danas prestonica Srbije.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača Milenko Kostić pozvao je sve učesnike i goste iz zemlje i inostranstva da u narednih sedam dana "zaborave na prolaznost života".

Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović pozvao je malinare iz Arilja da dođu na Sabor i ponude da više od pola miliona posetilaca degustira najkvalitetnije voće u svetu.

U Guču su stigli gosti iz inostranstva, pre svega Francuske, Izraela, Slovenije i Češke.


Na ovogodišnjem Dragačevskom saboru, osim učešća oko trubačkih orkestara, folklornih i pevačkih grupa, nastupiće i sastavi Dejana Petrovića sa "Big bendom", Ekrema Mamutovića, Dragana Ignjića, kao i Bobana i Marka Markovića.


Svetska zvezda Goran Bregović i njegov "Orkestar za svadbe i sahrane" nastupiće poslednjeg dana Sabora, u nedelju, 14. avgusta.
 

- Treću godinu moj orkestar i ja nastupamo na festivalu u Guči i nisam imao dilemu da li treba i ove godine da nastupim. Naši nastupi na Saboru u Guči veoma su posećeni, možda su čak i među najposećenijima, sa specifičnom atmosferom koju napravi publika, koja na jedan poseban način doživljava muziku koju izvodimo. Ne mislim da je došlo do prezasićenja i sviraću u Guči sve dok dobijam poziv - kaže popularni Brega u izjavi za "Press".
 

Legendarni Miroslav Ilić tvrdi da Guču nosi u genima, i da čak i da ne nastupa, i ove godine bi bio u Guči.

 

- Prošlogodišnji nastup, veliki broj mladih ljudi koji se nisu ni rodili kada su nastajali hitovi koje izvodim, daju mi za pravo da i ove godine očekujem spektakl u Guči. Guču nosim u genima, to je takoreći moj kraj i mogu se na prste jedne ruke nabrojati sabori koje sam propustio u protekle tri decenije. Pevaću sve stare hitove, a s obzirom da koncert traje sat i po, planiram da otpevam i hitove sa nove ploče, pre svega "Pesmu o pesmama", "Mani me godina" i "Reskiram" - istakao je Ilić.
 

Organizatori Sabora ističu da neće biti nikakvih ulaznica, sve je besplatno, osim parking-karata, koje važe svih sedam dana, za automobile koštaju 1.000, a za teretna i dostavna vozila 3.000 dinara. U Guči i susednim naseljima ima dovoljno smeštajnih kapaciteta, dok su cene kao prošle godine, od 20 do 25 evra po ležaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online