Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.07.2011.
20:52
M. Vranj - Vesti A

Sve je postalo jeftino i lažno

Vlado Georgiev (35) s ponosom ističe da ne pripada nijednom muzičkom klanu, niti se priklanja estradi. I dok njegove kolege na sav glas kukaju kako jedva sastavljaju kraj s krajem, on se ne žali.

Trošim više nego što zaradim: Vlado Georgijev

- Kriza je uvek ako neko ne želi da radi, ali ako želi da radi i u krizi može da radi, zaradi i da preživi, a da ne filozofira mnogo. To je neka moja percepcija. Posla ima. Ne znam kako da objasnim, ali posla nikad više, barem za sada. U poslednjih nekoliko meseci odsvirao sam petnaest koncerata što je ravno nekoj turneji kad izađe novi album - kaže Georgiev.


Koliko vam znači novac, koliko trošite, a koliko zarađujete?


- Ne opterećujem se novcem, ni materijalnim stvarima. Trošim više nego što zaradim, jednostavno ne znam kako da napravim balans. Uvek sve potrošim, a verovatno me baš to vuče da malo više radim. Novac mi vredi onoliko koliko mi treba da funkcionišem, da sebi obezbedim šta mi treba. Ne slažem pare, ne znam da slažem, samo razbacujem.


Kako reagujete na kritike?


- Ljudi imaju svoje mišljenje. Kad mi kažu - gitare su ti preagresivne, stanem pa razmislim. Ali, uglavnom ne volim da se vodim tuđim mišljenjem, jer ne mogu da budem za to stopostotno odgovoran. Ne želim da dovodim sebe u situaciju da se pitam zašto sam nekog poslušao, da sebi govorim šta mi bi da to uradim. Ne želim da okrivljujem nekog drugog za ono što radim. Ako radiš po svome, možeš da se ljutiš samo na sebe i tako godinama radim.


Šta vas najviše nervira?


- To što je sve postalo jeftino i lažno. Jedna Bijons koja je vanserijski pevač, mora da se glupira i da radi svašta da bi zadržala medijsku pažnju. Pogotovo te razvijene zemlje - Amerika, Engleska oni su izgustirali sve ovo što kod nas još uvek funkcioniše. A, ja volim da je pevač normalan i običan, ali da dobro peva, ne mora da dubi na glavi i sve što se danas traži.


Kao na primer Lejdi Gaga?


- Pričao sam sa prijateljem koji je potpuno upoznat sa projektom Lejdi Gage. Namerno kažem projekat, jer to i jeste. Godinama su spremali pesme, stajling, pa tek su onda našli ko će biti Lejdi Gaga, našli su baš nju. Ona koketira sa đavolom, što se meni nikako ne dopada. Muzika je za klince, pesme su na tom nivou. Razumem to, ali ako govorimo samo o muzici kao o poslu i da li mi se tu išta dopada - ništa mi se ne dopada.


Jesi li srećan i zahtevan?


- Skroz sam ok i jesam, veoma sam zahtevan. Primetio sam da mi sa godinama kriterijumi rastu, što mi, priznajem, otežava život.

More odložio zbog albuma


- Neću da idem na more, dok ne završim album. Planiram na more tek u avgustu, a u julu ću sve da završim. Što sam bliže kraju sve mi lakše padaju pitanja kad će novi CD - otkriva Georgiev.


Priča se da završavate oko četrdeset pesama, da ne objavite dupli album?


- Pa moglo bi se i to desiti. Pre nekoliko godina su mi ukrali auto, a u kaseti je bio CD sa šest ili sedam smiksanih pesama. Bili su nezavršeni snimci. Auto je nađen, kao i CD. Tada sam rekao sebi da nikad više neću izneti snimke koji nisu završeni i nisam.


Obožavam Novaka


- Veliki sam Noletov fan i tenisa uopšte. On je vanserijski igrač, prvi u svetu, a najmanje što sam mogao da uradim je da odštampam gomilu majica sa njegovim imenom i da ih delim - kaže Vlado i dodaje: - Znaš kako su nas mediji u inostranstvu godinama predstavljali. Otprilike se mislilo da mi ovde jedemo ljude, da smo nenormalni, pa sad se pitaju otkud ovaj mali Novak Đoković, odakle on sad, kako je to moguće kad su tamo ljudožderi. E, on je promenio tu sliku.

 

 

Saradnja sa Oliverom


- Bio sam gost na koncertu Olivera Dragojevića u Makedoniji. On je upoznat sa mojim radom, u stvari Oliver je vrlo dobro upoznat sa svim. Sviđa mu se ono što radim i uskoro ćemo sarađivati - otkriva Georgiev.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.07.2011. 21:58
Сада нема више музичких звијезда због појаве ЗАМ продукције па ГРАНД продукција ПИНК тв.....жута штампа... Тешко је сада бити ненаметљив а да останеш познат. То једино могу старе мега звијезде из бивше СФРЈ, јер они су настали и опстали тадашњем квалитативном стандарду...
Subota 23.07.2011. 02:46
Prošle godine je bio pozvan od lokalnog moto kluba da dođe i zabavlja goste,ali je loše procenio da je jedan od organizatora opština pa je zategao cenu od 15.000 jevra za nastup!!! Bez sumnje je odličan muzičar,ali što je mnogo - puno je! Nažalost,ni organizatori nisu imali takta, pa je umesto Georgieva nastupio krvat Jura Stublić.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online