Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 12.07.2011.
10:09
Blic A

Bogataši u Tivtu trošili 15.000 evra na sat

Na zabavama koje su se od petka do nedelje danonoćno smenjivale u čast Natanijela Rotšilda, u ekstravagantnoj luci za megajahte “Porto Montenegro” kraj Tivta, najtraženije piće bio je koktel “mohito”, a od hrane crnogorska mocarela. Na meniju se uglavnom nalazila i orada, sveže voće i povrće... poznati gosti jedino na meniju nisu želeli kavijar.

Rotšild sa svojim gostima
 

Već u petak u toku dana u hotel “Splendid” u Bečićima počeli su da pristižu prve Rotšildove zvanice, na veliku rođendasku zabavu, među kojima i svetski poznati modeli Saša Volkova i Skaj Mejor, te glumica Mišel Rodrigez i Tamara Melon, suosnivač poznatog brenda “Džimi Ču”.


Pri posluženju hrane i pića postojao je poseban protkol kako za same goste tako i za osoblje jer se hrana služila i spremala na licu mesta po tačno utvrđenom redosledu. Među najtraženijim specijalitetima bilo je predjelo sa bosiljkom, dinjom, mocarelom i maslinovim uljem. Ova holivudska priča na crnogorski način ostaće upamćena i po tome što je za pripremu “mohita” utrošeno čak 35 kilograma čokolade sa mentom.

Takođe se pokazalo da su slavni gosti ujedno i najšire ruke jer su samo u prvih par sati boravka u hotelu napravili ceh od čak 15.000 evra, iako ih je iste večeri čekala raskošna večera u “Porto Montenegru”.


- Radili smo kompletan ketering za ovaj događaj i ništa nije bilo prepušteno slučaju. Iz Britanije je stiglo sedam kuvara koji su na raspolaganju imali celu našu kuhinju, a njima je pomagalo 17 kuvara iz našeg hotela i 75 konobara. Kako su bili izuzetno zadovoljni rezultatima, već sutradan su čitavu pripremu hrane prepustili našim ljudima. Insistirali su da posluženje bude pripremljeno od namirnica sa ovog podneblja, te su tako umesto italijanske koristili crnogorsku mocarelu, od ribe je najtraženija bila orada, dok su domaći začini poput nane i bosiljka bili potpuni hit - kaže Žarko Radulović, jedan od suvlasnika hotela “Splendid”.


Među gostima koji su privukli veliku pažnju bio je i takozvani kralj platine - Kgosi Leruo Molotlegi, vladar južnoafričkog kraljevstva Bafokeng bogatog upravo rudnicima platine, koji je toliko bio oduševljen muzikom klape iz Herceg Novog, koju je čuo na terasi hotela, da je tražio da jedan CD sa njihovom muzikom ponese sa sobom.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.07.2011. 11:29
barem smo resili dilemu , zasto je milo nedodirljiv.
Utorak 12.07.2011. 11:54
Umesto da rade, mnogi radije gledaju tuđa posla! Crnogorci su izgleda otkrili reč "transparentno" pa javno posluju sa svetskim tajkunima,dok se Beograd opekao s domaćim magnatima i sad pažljivo ispija jeftine kafice u Skupštini. Što kažu klinci "Bahato,samo bahato!"
Utorak 12.07.2011. 16:06
Ovi su ljudi potrošili svoje pare koje nemaju veze sa privredom i narodom Crne Gore. Mogli su da potroše i u Dubrovniku ili Portorožu isto tako. Ali među tim bogatašima je bio i Milo bivši komunista u džemperu koji je tražio socijalne pravde za narod. Narodu je omrznuo Vidoja Žarkovića pričom - zamislite narod se muči sa malim platama a Vidoje je juče jeo na Žabljaku jaretinu u mlijeku. Padoše Vidoje, Orlandić i ekipa kao klada, ali niklo drugo cvijeće na ponos bratske Crne Gore. Sada mogu sa obale da se dive ovima i uživaju kako i sami žive bez tereta socijalističkih fabrika, slobodno ko tica na grani.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online