Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 11.07.2011.
11:09
Press A

Spektakularna Rotšildova žurka u Tivtu

Natanijel Rotšild, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, proslavio 40. rođendan u marini Porto Montenegro u Tivtu. Zabava za više od 300 bogatih i moćnih zvanica koštala 1.250.000 evra, a prisustvovali su Milo Đukanović, Oleg Deripaska, Roman Abramovič, Mišel Rodrigez, Igor Lukšić...

Milo Đukanović, koji je pre tri godine dao saglasnost za izgradnju ove velike marine, bio je ovom prilikom počasni gost, navode britanski mediji.

Izvor iz Crne Gore rekao je novinaru "Dejli mejla" da dolazak Đukanovića na glamuroznu zabavu predstavlja jasan odraz njegovog uticaja na dešavanja u ovoj zemlji: - On možda više nije premijer, ali je i dalje kralj - rekao je ovaj izvor.

Iako je lista gostiju dobro skrivana, u medije je procurilo da su proslavi rođendana prisustvovali vlasnik fudbalskog kluba Čelzi Roman Abramovič, visoki laburistički političar ser Piter Mendelson, bivši šef "Britiš petroleuma" Toni Hejvord, Piter Mank, vlasnik marine Porto Montenegro, čileanski kralj bakra Androniko Lukšić, poreklom sa Hvara, vladar male južnoafričke kraljevine Bafokeng - Nkosi Leruo Molotlegi, princ Farhad Farman Farmaijan iz dinastije koja je 130 godina vladala Iranom, Jan Haman, direktor "Morgan Kazanove" i jedan od vodećih arhitekata u Evropi, koji se dovodi u vezu sa supermodelom Kejt Mos, glumica iz filma "Avatar" Mišel Rodrigez, Tamara Melon, vlasnica modne kuće "Džimi Ču", fotomodel, di-džej i glumica Skaj Nelor, jedan od najbogatijih Poljaka Jan Kolžak i glumica Lurd Faberes.

Većina gostiju došla je privatnim mlaznjacima i ogromnim jahtama. Zaposleni na aerodromu u Tivtu kažu da je najneverovatniji prizor bio privatni "boing 737" u vlasništvu jednog arapskog šeika.

- Avion je ukrašen zlatom - posvedočio je Filip Soković, radnik aerodroma.

- Letelica je suviše velika da bi mogla da ostane na pisti Tivta. Morali su da premeste avion u Dubrovnik. Ludi bogataši - rekao je.
 

Haos kakav Crna Gora ne pamti počeo je još u četvrtak, kada su gosti, dobro sakriveni u crnim limuzinama i nedodirljivim helikopterima, počeli da stižu u budvanske hotele "Avala" i "Splendid". Neki su odseli i na Svetom Stefanu, a slavljenik se izolovao u "Force mare", manji hotel u Dobroti nadomak Kotora.

U petak je održana popodnevna žurka na bazenu "Lido mar" u okviru Porto Montenegra, sa temom "disko šik" i muzikom za koju su bili zaduženi di-džejevi iz Britanije. Predveče su se na marini pržili brancini, a lagana večera stigla je iz hotela "Splendid" u Bečićima. U subotu predveče "partijanje" se iz luke prebacilo na mol broj jedan, a potom i na jahtu Olega Deripaske "Kvin K".

Kako Pres saznaje, Milo Đukanović nije se otisnuo na pučinu na ovoj jahti, a jedina fotografija koju je nekako uspeo da napravi reporter "Dejli mejla" - uprkos činjenici da je i domaćim i stranim novinarima prilaz bio najstrože zabranjen, po cenu upotrebe fizičke sile - na kojoj se Đukanović vidi u društvu slavljenika, snimljena je dok je brod još bio usidren.

Za zabavu su angažovani 75 konobara i 25 kuvara iz hotela "Splendid". Za goste je pripremljeno više od pet tona hrane, a Natanijel Rotšild je iz svojih vinskih podruma izvadio flaše najkvalitetnijih vina u vrednosti od preko 120.000 evra. Iz Velike Britanije je kamionima dopremljeno i 100 dekorativnih palmi.

Među finansijerima izgradnje marine Porto Montenegro nalaze se mnogi svetski moćnici od kojih su neki bili i na žurki u marini. Partneri Pitera Manka u ovom velikom poslu su ruski oligarh Oleg Deripaska, francuski multimilijarder Bernar Arno, vlasnik prestižnih modnih brendova "Luj Viton" i "Prada", i naslednici bankarske dinastije Rotšild, Jakob i Natanijel.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.07.2011. 11:52
Čovek koji je počeo karijeru kao komunista u džemperu i organizovao marš preko "Žute grede" obespravljenih radnika i "miting gladnih" u Nikšiću se zvao isto Milo Đukanović kao ovaj na jahti. Rušio je karijeriste u komunističkim redovima da bi se uveo Miloševićev režim. Čak i liči na ovoga kriminalca na slici.
Ponedeljak 11.07.2011. 12:13
Зезају се још мало, а кад крене тарабанка имају се где склонити. Поштен свет ће настарадати а оваква говна увек преживе. http://www.youtube.com/watch?v=uEDAE_9v4h0
Ponedeljak 11.07.2011. 17:48
Kad ponestane svega: para,drugova,hrane... jednog dana Milo će se sjetiti da mu je spas u Srbiji Srbijo ja te volim mi smo braća oprostite vešem bratu Mili Đukanoviću... To će se desiti sigurno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online