Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.07.2011.
02:16
Vestionline, Beta A

Santana razdrmao Beogradsku arenu

Čuveni gitarista Karlos Santana, u pratnji svog benda, nastupio je sinoć u Beogradskoj areni pred više od 8.000 ljudi, a koncert je prerastao u plesnu latino-zabavu.

Zapalio Arenu: Karlos Santana

Pre nego što je gitarski virtouz izašao na binu, publiku je rege ritmovima zagrevao legendarni Džimi Klif. Pokazavši da ga nisu stigle godine, Klif je ređao hit za hitom, od “Wild world“, preko “I can see celarly now“, do "Rivers of Babylon". Publika je odlično reagovala na njegov nastup, tako da se rege legenda vraćala na bis.

Usledila je kraća pauza, da bi Santana i njegov bend dvočasovni nastup započeli u 22 časa.

Santana na novoj turneji promoviše album "Guitar heaven: The greatest guitar classics of all time", tako da nije čudno što je koncert otvorio pesmom kultnog australijskog hard-rok sastava AC/DC "Back in Black", začinjenu latino ritmom i reperskim vokalom u strofama.

Potom su usledili i veliki hitovi"Black Magic Women", "Oye Como Va", "Maria Maria" i "Corazon espinada".

Kada se legendarni Karlos Santana prvi put obratio publici upitao je: “Ko je broj jedan!“, na šta je publika očekivano odgovorila: “Ti!“. Santana je, međutim, bio skroman, pa je publici odgovorio: “Novak Đoković“. Time je Nole još jednom dokazao da je nacionalni brend broj jedan jer je posle Dejvida Kaverdejla iz “Vajtsnejka“, Santana druga velika rok zvezda koja je gostovanje u Beogradu iskoristila da pozdravi najboljeg svetskog tenisera.


Uoči izvošenja pesme "Corason espinado", Santani se na bini pridružila njegova supruga Sindi Blekmen – zanosna tamnoputa bubnjarka poznata po saradnji sa Lenijem Krevicom. Kada se numera završila usledio je njen furiozan solo na bubnjevima na kojem bi joj pozavideli i najjači muški majstori ritma.

Svetlost i ljubav nastavili su da se šire Arenom - "Udahnite i usmerite vaša srca i duše ka ženama. Mi volimo da usrećujemo žene jer, kada ste vi srećne, sve je divno…kada ste nesrećne, ni Dalaj Lama, ni Papa, ni Barak Obama ne mogu da vam pomognu! Ovo je za vas", rekao je Santana i zasvirao legendarnu numeru - "Maria, Maria".

Čuveni gitarista je već doveo publiku do transa, masa u Areni zaplesala je u latino ritmovima, ne štedeći svoja grla da pozdravi majstora na bini.

Beli šešir, ispod njega brk, a ispod brka šmekerski osmeh. U sjajnom raspoloženju, Karlos Santana priveo je kraju svoj drugi nastup u Beogradu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online