Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.07.2011.
02:36
Beta, Blic A

"Vajtsnejk" u Areni pred oko 12.000 fanova

Slavna britanska grupa "Vajtsnejk" nastupila je u Beogradskoj areni u okviru zajedničke turneje sa engleskim metal bendom "Džudas prist". Pred oko 12.000 fanova okupljenih u Areni, "Vajtsnejk" su predstavili novi, 11. studijski album "Forevermore", i "prošetali" kroz hitove iz svoje više od 30 godina duge karijere.

"Vajtsnejk" je izašao na binu Arene tačno 21.20, tačno po "redu vožnje", i usledilo je 70 minuta veoma bučne svirke, koja je u prvih nekoliko pesama patila od neizbalansirane zvučne slike: bubanj i naročito bas jedva su se čuli od gitarske grmljavine.


Koncert su počeli pesmom "Best years", a nastavili sa numerama "Is this love", "Love aint no stranger", "Fool for your loving no more", "Give all your love tonight". Frontmen grupe Dejvid Koverdejl je pozdravio Beograd na srpskom jeziku i pohvalio Novaka Đokovića, koji je od ponedeljka zvanično prvi teniser sveta.

Publika u Beogradskoj areni  

Tokom nešto više od sat vremena žestoke svirke oduševljena publika imala je priliku da čuje i pesme sa novog albuma - "Steal your heart away", "Love will set you free", a onima koji su svih ovih godina bili uz "Vajtsnejk", Koverdejl je posvetio naslovnu numeru "Forevermore".


Za kraj su sačuvali najveće hitove "Here I go again" i "Still of the night". Publika je tražila još, pa je Koverdejl bez muzike otpevao jednu strofu pesme "Soldier of fortune" i uputio "hiljadu hvala za gostoprimstvo".

Veliku pažnju je sa svojom solo tačkom privukao bubnjar Brajan Tiči, doskorašnji član pratećeg benda Bilija Ajdola, priredivši pravu majstoriju na bongosima i činelama.
 

Pre nastupa grupe "Vajtsnejk", publiku su zagrejali domaći bend "Atlantida" i zagrebački hard-rok sastav "Malehookers", dok je bend "Džudas prist", svirajući skoro dva i po sata u nastupu posle "Vajtsnejka", došao kao šlag na tortu za ljubitelje žešćeg zvuka.

U odnosu na svedenu scenografiju "Vajtsnejka", logoa benda na zastoru iznad bine, "Džudas prist" je priredio vizuelni spektakl sa laserima, pirotehnikom, kazanima iz kojih izbija crvena i zelena para i vožnjom pevača Roba Halforda na motoru tokom pesme "Hell Bent For Leather".

Halford je pokazao da ga visoki registri i prepoznatljivi vrisak i dalje odlično služe, a bend je svirao besprekorno, iako ga je pre samo nekoliko meseci napustio jedan od članova osnivača, gitarista K. K. Dauning, čiji je stil nadahnuo mnoge metal muzičare.

Grupa je izvela kompozicije sa svakog svog albuma na kojem je pevao Halford, pa se tako na repertoaru našla i kompozicija "Never Satisfied" sa debi albuma "Rocka Rolla" (1974) kojeg je "Džudas prist" više od tri decenije zaobilazio na koncertima.

Osim niza hevi metal i hard rok kompozicija s kojima su se proslavili, članovi "Džudas prista" su izveli svoju čuvenu, netipičnu obradu pesme "Diamonds And Rust" koju je napisala folk-rok pevačica Džoan Baez, poznata po antiratnom aktivizmu u šezdesetim godinama prošlog veka.

Na repertoaru je bila još jedna hit obrada: "The Green Manalishi (With The Two Pronged Crown)", pesma koju je 1970. godine napisala grupa "Flitvud Mek".

U finišu koncerta, "Džudas prist" su zaređali svoje najveće hitove: "Breaking The Law" (1980), "The Hellion/Electric Eye" (1982), "You've Got Another Thing Coming" (1982) i "Living After Midnight" (1980), uz burno odobravanje posetilaca.

Organizacija koncerta bila je dobra, ali se na šankovima točenje vode iz česme naplaćivalo - i to po paprenoj ceni od 130 dinara.

POVEZANE VESTI

Subota 02.07.2011. 08:04
Ma Judas je zakon!Jeste da je Rob guzerant al peva i iznosi sve deonice ko da je poceo prosle godine da peva.Scenski nastup im je bio super i dugo su svirali 2 i 20 minuta.Svirali su sve hitove i to dosta starih hitova.Samo da kazem da je bilo starijih i od mene u publici i nisam smeo da pijem da me posle murija ne zeza na putu a tesko mi je bilo-dobar koncert a bez piva-jaooooo!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online