Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 27.06.2011.
21:54
Beta A

RTS i TV Prva: Sukob zbog Čole

Radio-televizija Srbije najavila je žalbu vlastima zbog "hajdučije" kako je ocenila to što je Prva televizija emitovala snimak Čolićevog koncerta u Sarajevu u vreme dok je RTS uživo prenosio koncert Zdravka Čolića u Beogradu.

RTS: "Hajdučija" na TV Prva
 

RTS je najavio da će se žaliti Savetu Republičke radio-difuzne agencije, nadležnim srpskim sudovima, udruženju novinara i evropskim institucijama sa pitanjem koja evropska televizija posle takvog poteza ne bi izgubila licencu.

"Obratićemo se njima. Sa samo jednim pitanjem: u kojoj je evropskoj zemlji moguć ovakav postupak unutar regulisane tržišne utakmice? Koja evropska televizija ne bi izgubila licencu uhvaćena u pokušaju da svojim gledaocima, na nacionalnoj frekvenciji, podvali stari koncert za novi i direktan prenos. Sačekaćemo odgovor", kaže se u saopštenju.

Uz napomenu da nema ništa protiv stranog kapitala, RTS je optužio Prvu televiziju, koja je privatna, da pokušava da joj uskrati pravo na marketing.

"Tako smo došli do suštine spora. Moćna, zaštićena komercijalna televizija, ne želi RTS kao najgledaniju i najuticajnicu srpsku televiziju i vapije pred svojim zaštitnicima - a moguće i svojim partnerima da se Javnom servisu oduzme pravo na marketing", kaže se u saopštenju.

RTS smatra da se posle poteza Prve televizije otvoreno postavlja pitanje da li su društvo, građani i država "nečijim odlukama unutar Srbije osuđeni da budu medijska kolonija"

"Ovo je prvi, veoma bitan sukob u srpskoj medijskoj budućnosti. Ovo je legalizacija najozbiljnijeg medijskog srpskog pitanja, koliko će u budućnosti preostati srpskih medija, kakvi će oni biti i ko će tumačiti i kako naše živote?", piše u saopštenju RTS.

RTS ukazuje i da Prva televizija ni na koji način nije obavestila gledaoce da emituje snimak koncerta Zdravka Čolića i da se nije izvinila RTS-u zbog emitovanja snimka u vreme kada je RTS prenosio njegov koncert u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.06.2011. 23:22
O cemu pricaju ovi sa RTS? Em im placam pretplatu, em ih ne gledam, em nemaju nikakav program. Em moja komsinica, koja obozava TV, kaze da na RTS-u ima reklama. Sto im smeta i da su pustili na Prvoj snimak koncerta...bilo kog? Konkurencija bato, kakva god, ali konkurencija... pa gledaj sta ces.
Ponedeljak 27.06.2011. 22:16
moram ovo prokomentarisati zato sto kad sam procitao obavestenje na rts-u da ide na prvoj tv snimak koncerta i kad sam prebacio isao je film tako da mi nije jasno ovo optuzivanje rts-a i tijanica ako im je cilj da ugase televiziju da nemaju konkurencije onda nek to otvoreno kazu,a ne ovako nekim glupim saostenjima i lazima ja nisam video ni sekund tog koncerta na prvoj tv
Ponedeljak 27.06.2011. 23:44
Diktatorska televizija bila i ostala. Psi koji laju po diktatu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online