Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.06.2011.
01:38
Fonet A

Najmlađi bubnjar rok scene

Sedmogodišnji Đurađ Đuričić iz Kraljeva, kao najmlađi bubnjar srpske rok scene koji nastupa sa najpoznatijim rok-bendovima Srbije, učesnik je finala projekta "Ja imam talenat" koji se danas održava.

Mali Đurađ dobio bubnjeve na poklon jer je oduševio vlasnika radnje

Đule je jako mali ispoljio svoj talenat. Sa godinu dana pokušavao je da priča, ali bolje mu je išlo "lupkanje po sebi", stvarima i šerpama. "Ako je po onoj: šta je starije, kokoška ili jaje, u Đurađevom slučaju, bubnjevi su stariji", kaže Đurađeva mama Branka, dok tata Igor potvrđuje da je Đurađ definitivno "pre prosvirao, nego progovorio".

Prve bubnjeve, od kojih se mesecima nije odvajao, Đurađu je kupila tetka.

"Imao sam te male, plastične, pa neke crne, a onda sam dobio ove", kaže Đurađ pokazujući na komplet bubnjeva "Greč" koje mu je poklonio vlasnik muzičke kuće "Dr Studio" iz Kragujevca.

Čovek je, kažu Đurađevi roditelji, jednostavno zanemeo kad je čuo kako Đurađ isprobava bubnjeve koje su došli da kupe i nije hteo ni da čuje da ih naplati.


Muzička škola: Neka ide na saksofon, bubnjeve nemamo

 

Zbog finala se Đuričići uopšte ne uzbuđuju. Tata Igor prepričava da su mu u kraljevačkoj Muzičkoj školi koja nema odsek bubnjevi, kad je otišao da se raspita oko prijema rekli da je najbolje da dete usmeri na saksofon, jer na odseku za klavir ove godine primaju samo četvoro dece. Nisu znali da se tata raspituje za Đurađa o čijem talentu danas bruji cela Srbija.

Kad je Đule imao tri godine crtaći su prestali da ga zanimaju, interesovao ga je jedino muzički kanal MTV. "Stao bi ispred televizora i neprestano osluškujući lupao ručicama. Obožavao je "Green day" i uz njih i spotove ostalih bendova koje je voleo potpuno je razvio osećaj za ritam", kaže Branka Đuričić.


Prvi nastup Đurađ je imao u muzičkom zabavištu sa tri godine, tog leta je sa Dragoljubom Đuričićem svirao i na Vrnjačkom karnevalu, nastupao je sa velikim bendovima širom Srbije. Dragoljub Đuričić, daleki rođak malog bubnjara, koji je telefonom za FoNet rekao da "Đule ima savršen osećaj prema sviranju bubnjeva kao veliki svetski bubnjari", predao je Đurađu svoje palice na koncertu "Balkanska lavina" kojim je obeležio 40 godina svoje karijere, ali Đule ni danas, kako kaže, ne zna kolika je to čast, priznajući da i ne zna šta reč "čast" znači.

Mali Đurađ i veliki Dragoljub Đuričić zajedno su nastupali


Na pitanje zna li šta je talenat, Đurađ prepričava reči kompozitora Ivana Tasovca, jednog od članova žirija "Ja imam talenat" u emisiji u kojoj se Đule plasirao u finale:
"Rekao je da pročitam šta piše iza mene i ja sam pročitao "Ja imam talenat", a on je rekao da sam u pravu".


Za roditelje je Đule samo dečak za kojeg je sviranje bubnjeva igra zbog koje moraju i da ga ograničavaju. Kažu, svirao bi satima. Sada mu, zbog finala, gledaju kroz prste, dozvoljavajući da vežba više nego inače.


"Najvažnije nam je da mu omogućimo pravo detinjstvo i da izbegnemo sve što na njega pravi veliki pritisak", kaže Igor Đuričić, Đuletov tata koji sa bratom od tetke svira u Đurađevom bendu "Ledeno doba", a koji je prošle godine samostalno nastupao na Vrnjačkom karnevalu.

Da svira bubnjeve htela bi i Đuletova tri godine mlađa sestra Majda, rođena istog dana kada i on, ali za sada je u senci starijeg brata.


Iz poštovanja prema komšijama mali Đurađ ne vežba u stanu, već u grafičkom ateljeu svojih roditelja, u sobi na čijim zidovima su posteri i palice poznatih bubnjara koje je dobijao na poklon: Bilija Kobama, Lenija Vajta, Džonija iz grupe Leb i sol, Partibrejkersa, Dragoljubove.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online