Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.06.2011.
03:11
Beta A

Sting oduševio 10.000 fanova u Areni

Britanski muzičar Sting izvodio je u sredu uveče u Beogradskoj areni svoje najveće hitove u simfonijskim obradama, u pratnji srpskog orkestra "Kamerata Serbika", i pred više od 10.000 ljudi pokazao da ga glas savršeno služi uprkos godinama.

Sting, njegov bend i "Kamerata Serbika" pod dirigentskom palicom Sare Hiks, svirali su efektivno oko dva sata - uz pauzu od 20 minuta - a publika je sve vreme bodrila nadahnuta izvođenja Stingovih pesama iz vremena grupe "Polis" i njegove solo karijere.

Sting je Arenu bukvalno digao na noge

Koncert je počeo u 20.20 izvođenjem "Polisovog" velikog hita "Every Little Thing She Does Is Magic", a Sting, koji je u odnosu na raniji nastup u Beogradu (2009. godine) delovao kao da je dosta ostario, osvojio je posetioce odličnim vokalom, i on je tokom koncerta bio bez greške.

Iako je bilo rečeno da će kompozicije biti prearanžirane u nemalo slučajeva, a primeri su, "If I Ever Lose My Faith In You" i "Englishman In New York", orkestracija je bila nenametljiva i verzije nisu bitnije odudarale od originalnih.

Među radikalnijim obradama istakla se "Roxanne", prvi veliki Stingov hit sa "Polis" (1978), koja je krenula akustično, u znatno nižem tonalitetu u odnosu na studijsku verziju, i zvučala je džezerski rafinirano i nežno - suprotno pankerski žustrom originalu.

Potpun izvođački trijumf bila je pesma "Rušians" sa prvog Stingovog solo albuma "The Dream Of The Blue Turtles" (1985), a za pamćenje je bila i "Moon Over Bourbon Street" koju je Sting najavio kao "pesmu o vampiru" i aranžmanski je obogatio motivima koji su prizivali muziku iz horor filmova.

Očekivano najveći odziv imao je megahit grupe "Polis" "Every Breath You Take" iz 1983. godine, koju je publika ispratila na nogama i posle koje je usletio prvi bis u vidu "Let Your Soul Be Your Pilot", obogaćena orijentalnim melosom.

Pri kraju koncerta, Sting je uzeo akustičnu gitaru i izveo "Fragile" sa svoje najhvaljenije solo ploče "Nothing Like The Sun" (1987), kao i "Polisov" standard "Mešage In A Bottle".

Sting je veoma raspoloženo komunicirao sa publikom, a najzabavniji
momenat je bio kada je na engleskom kazao: "A sada ću vam nešto reći na srpskom", a ta rečenica - koju je tri puta ponovio da bi dobro zvučala - glasila je: "Posle sledeće pesme napravićemo pauzu od 20 minuta".

Turneja na kojoj Sting svira svoje hitove u simfonijskim obradama zove se "Symphonicity" a naziv je omaž najprodavanijem albumu grupe "Polis" - "Synchronicity" (1983).

Ovo je bio četvrti Stingov koncert u Srbiji u poslednjih pet-šest godina. Tokom svog poslednjeg boravka u Beogradu, stigao je i da bude gost u jednoj popularnoj domaćoj TV emisiji

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online