Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 14.05.2011.
14:42
V. Tasić - Vesti A

Nina, veruj u pobedu!

Jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović sa zadovoljstvom i znatiželjom je pratila nastup Nine Radojčić, koja će u večerašnjem finalu Evrosonga nastupiti pod rednim brojem 24. Njen plasman na Evrosongu zavisiće u najvećoj meri od glasova dijaspore, pa pozivamo naše zemljake da glasaju za Ninu.

Marija Šerifović veruje da Nina može da bude uspešna na Evroviziji
 

Njen nastup u Diseldorfu probudio je brojna sećanja i kod Marije, koja kao jedina srpska pobednica na Evrosongu možda ima i najbolji savet za Ninu uoči večerašnjeg takmičenja.
 

- Nina toliko dobro radi svoj posao da gotovo da nemam šta da joj poručim. Što se tiče saveta, mogu samo da joj kažem:" Nina, samo budi sigurna u sebe, veruj u pobedu i budi ono što jesi! Odlično pevaš i nemaš nikakvog razloga za brigu. Tvoje je samo da pevaš i da ne misliš ni na šta drugo. Nikakvog drugog recepta nema - poručila je Marija Šerifović srpskoj predstavnici.

Kako vam je izgledalo prvo polufinalno veče na kojem je Nina nastupila?

- Lepa scena, mnogo lepših pevača nego što ih je bilo onda kada sam ja nastupala. Evrosong vrlo korektno i veselo takmičenje. Čini mi se da ovogodišnja scenografija prilično podseća na onu našu, beogradsku. To znači da smo mi u Beogradu tada odlično odradili posao, pa nas kopiraju. Inače, Nina je bila odlična, a verujem da će u finalu biti još bolja. Vesela je, pozitivna, lepršava, sigurna...
 

Sa kakvim osećanjima se sećate svoje pobede?

- Osećanja su mi pomešana. Ima pomalo nostalgije, mnogo sreće, radosti... Do pobede sam stigla zahvaljujući svom takmičarskom duhu koji me je gurao napred od kada znam za sebe. Veliki sam borac u životu. Mada, kada sve analiziram, na trenutke mi je žao što sam najveće stvari u karijeri postigla relativno brzo. Posle svega nekoliko godina u svetu muzike, osvojila sam najveće muzičko priznanje u Evropi. Možda bi bilo slađe da je sve išlo malo sporije.
 

Oni koji su iskusili slast pobede na Evrosongu kažu da je to čaroban osećaj. Ima li i Nina šanse da ga okusi?

- Taj osećaj je neverovatan, zaista čaroban, jedinstven. Sećam se da sam na polufinalnoj večeri imala tremu, koja je u finalnoj večeri u odsudnom trenutku nestala kao rukom odneta. Samo sam pevala i uživala u tome što radim, nesvesna miliona očiju uprtih u mene. Verujem da će tako biti i sa Ninom i da u finalu uopšte neće imati tremu. To bi moglo da joj pomogne da se popne na vrh. Iako ona nema mnogo iskustva u nastupanju pred publikom, verujem da ima taj prirodni dar.
 

Kako biste ocenili marketinšku podršku koju je Nina dobila od RTS-a pre polaska? Da li ste vi imali bolji i veći marketing?

- To su tehničke stvari koje ne volim da komentarišem. Nije moje da pričam o tome. Nisam želela da govorim o tome ni kada se radilo o meni, pa ne želim ni sada.
 

Lista najboljih
 

Kako je objavio internet portal Eurovisiontimes.com
pesma "Molitva" sa kojom je Marija Šerifović pobedila 2007. godine u Helsinkiju, zauzela je treće mesto među 25 najboljih pesama koje su izvedene proteklih 55 godina na Evrosongu. Željko Joksimović sa pesmom "Lane moje" osvojio je visoko sedmo mesto. Ovo je još jedan u nizu priznanja za srpsku muziku i naše izvođače koji su pesmama pokorili Evropu.

 

 

Merlin i Maja u finalu


Posle druge polufinalne večeri u četvrtak poznati su svi učesnici večerašnjeg finala. Pored Nine koja je obezbedila mesto dva dana ranije u finalu će biti i Dino Merlin, predstavnik BiH i slovenačka takmičarka Maja Keuc, koja je kao i Merlin pevala na engleskom. Nemački mediji ne prestaju da hvale srpsku predstavnicu i ističu da su oduševljeni što Nina, za razliku od većine takmičara, peva na maternjem jeziku, a ne na engleskom.


Zaplenili rekvizite


Nemačka carina na aerodromu u Dortmundu zaplenila je 759 navijačkih artikala za Evrosong - majice, šalove, zastave, nalepnice u prtljagu jednog 31-godišnjeg putnika iz Srbije. Muškarac, koji je putovao sa velikom količinom prtljaga, hteo je da napusti aerodrom preko "zelenog" izlaza, na koji se izlazi ukoliko se ne poseduje nešto za carinjenje, ali je sprečen. Za uvoz ove robe, prema Zakonu o spoljnoj trgovini, potrebno je imati dokaz o poreklu, što putnik nije imao. Roba je zaplenjena i biće uništena.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2011. 17:14
Cestitam i navijam od srca za Srbiju!
Subota 14.05.2011. 17:18
moj srecan broj :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online