Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.05.2011.
15:06
V. Tasić - Vesti A

Glasovi dijaspore biće odlučujući za Ninu

Kornelije Bata Kovač (69) nije euforičan zbog toga što je pesma njegove ćerke Kristine "Čaroban" u izvođenju Nine Radojčić, ušla u finale Evrosonga. Daleko od toga da se ne raduje - presrećan je, ali kako kaže, lako podnosi takmičenja, bez nervoze i treme.

Srećan zbog Kristine i Nine: Kornelije Bata Kovač

- Rečeno modernim rečnikom, uopšte se ne palim na takmičenja. Smireno, bez ikakvog grča, pratio sam Ninin nastup.

A, kada smo ušli u finale, Kristina me je pozvala i rekla: "Eto, vidiš šta je bilo".

Ni ona nije euforična, takva je na mene. Video sam da je skakala od sreće, iako to nije u njenoj prirodi, verovatno su je ostali iz ekipe prosto povukli - kaže Bata Kovač.

Kako vam je Ninin nastup izgledao u poređenjima sa ostalim takmičarima?
- Princip na Evrosongu je oduvek isti - gomila prosečnih, neupečatljivih pesmičica i nekoliko ozbiljnih kompozicija.

Malo mjuzikla, malo diska, pa onda mešavina repa i ovog nedefinisanog savremenog stila...Ništa spektakularno.

Vesela četvorka: Nina sa pratećim vokalima

A, što se tiče nastupa naše predstavnice ispalo je sjajno. Nina je odličan izbor. Energična je, optimista, zna šta radi, vedra je, nasmejana. Nikada nema grimase nezadovoljne osobe i uz to peva fantastično.

Pohvale za Srbiju: Anke Engelke i Štefan Rab

Kakve su vaše prognoze, što se tiče krajnjeg plasmana Srbije u Diseldorfu?
- Ne bih da prognoziram. Na Evrosongu se nikad ne zna. Veliki je uspeh je i ulazak u finale. Uglavnom, nemam nijednu zamerku na pesmu, niti na Nininu interpretaciju. "Čaroban" zaslužuje visoko mesto, ali, šta će biti, odlučiće dijaspora svojim glasovima.

Ni Nina, ni Kristina ne uklapaju u estradne šablone, koliko je to prednost, a koliko mana?
- To obema može samo da bude veliki kompliment. Nini je najvažnije da završi fakultet, a kome je na estradi do fakulteta.

Mislite li da su ulaskom u finale Nina i Kristina "zapušile usta" svima koji su ih kritikovali?
- Svašta se pričalo... Jedan poznati kompozitor, čije ime neću da spominjem, rekao je da sam ja namerno napravio najslabiju pesmu, kako bi moje ćerke došle do izražaja. Sve priče tog tipa i na tu temu su smešne. Nas troje se nismo ni konsultovali ko će kakvu pesmu napisati. Svakakvih priča je bilo i biće ih.

Kako podnosite priče o tome da su vaše ćerke ljubomorne jedna na drugu i da nisu u najboljim odnosima?
- To mi se nikako ne sviđa. Ali, davno sam shvatio, a i objasnio njima, da ne vredi ulaziti u polemike. Jer, ako čovek to učini, kraja nema. Moje ćerke nisu tabloidne ličnosti, ne prave nikakve ekscese, niti skandale.

Kulturne su, pristojne, lepo vaspitane i baš zato smetaju i mnogima su "trn u oku" što je potpuno suludo. Mi smo takvi - čim je nešto normalno, kulturno, pristojno tu je nešto sumnjivo. Pošto ništa drugo ne mogu da im prikače, hajde onda bar da pričamo da se međusobno svađaju.
 

Deda Koki

 

Da li ovih dana unučicu Taru, Kristininu ćerkicu? Nedostaje li joj mama?
- Tara je sa tatom, bakom i dekom. Sa njima je gledala takmičenje. Naravno, mama joj nedostaje. Ima tek dve i po godine, ali odlično imitira sve što vidi na televiziji. Obožava muziku, zna mnoge pesme, i u svakoj, na kraju svakog stiha, otpeva samo poslednju reč.

 

Obožava da imitira i Ninu. U uzrastu je kada sva deca odlično pevaju i igraju. Upravo sam krenuo kod nje i jedva čekam da čujem njeno:"Deda Koki!"

POVEZANE VESTI

Petak 13.05.2011. 20:47
Negativni komentari preozbiljno shvataju Evrosong! Kakva to "pesma nad pesmama" treba da ide na ovo totalno gej takmičenje?! Svaka čast Kristini što je uspela da napiše hetero pesmu,sjajna stvar za takvo društvo! Marija Šerifović je one godine pobedila,dovela evrosong u Bgd,koji je uzeo lepe parice na toj manifestaciji i to je to! Gde je njena karijera dalje?!Najviše sam verovao u Ognjena i Madzgalja sa onim svetskim hitom "ludi letnji ples" koji bi napravili ršum na svetskim listama da su otišli na evroviziju,ali pičke političke su zajebale i to takmičenje! Od Nine i njenog simpatičnog pesmičuljka očekujem samo da zauzme visoku poziciju,jer kakve su ostale,njena pesma je još i kurentna!
Petak 13.05.2011. 15:44
SVE JE DOBRO SAMO SEKA NINA IMA KRATKU FRIZURU KO MUSKO AL DA SE TO OPRAVITI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online