Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.04.2011.
13:08

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Meč za obnovu kolevke srpstva

Na poziv oca Gerasima, igumana manastira Đurđevi stupovi kod Novog Pazara, Vaskršnji turnir u malom fudbalu, koji se tradicionalno održava na sportskom terenu kraj Petrove crkve, svečano su, otvorili glumci filma "Montevideo, bog te video" (pojačani bivši fudbalskim zvezdama Savom Miloševićem i Batom Mirkovićem) i ekipa "Podignimo stupove" za koju su nastupili: centrafor Crvene zvezde Andrija Kaluđerović, trener Partizana Aleksandar Saša Stanojević, bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić, predstavnik FSS Igor Janković, trener Novog Pazara Mladen Dodić...

Ovu veliku kulturno-sportsku manifestaciju pratilo je čak 5.000 žitelja Raške oblasti. I ranijih godina na otvaranje turnira dolazili su nam poznati sportisti, glumci i pevači, uživali smo u njihovom društvu i njihovim majstorijama, ovog puta užitak je bio još veći, jer su sa nama, osim poznatih sportista, bili i Miloš Biković, Petar Strugar, Aleksandar Radojčić, Bojan Krivokapić, Igor Zekić, Rade Ćosić i mali Predrag Vasić - protagonisti kultnog filma "Montevideo, bog te video" koji su sjajno odigrali likove Tirketa, Moše, Balerine i drugih fudbalskih legendi predratne Jugoslavije - kaže Slobodan Nedeljković, predsednik organizacionog odbora Vaskršnjeg turnira.

 

- Ovde smo četvrti put. Kad god nas pozove otac Gerasim ili omladina ovog kraja, mi obavezno dođemo: uživamo najpre u druženju sa bratstvom manastira Đurđevi stupovi, radujemo se obnovi koja napreduje, a potom i sportskim i kulturnim aktivnostima koje organizuje mladost ovoga kraja - kažu aktuelni trener Partizana Aleksandar - Saša Stanojević i bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić.


- Verujemo u pravoslavlje, našu crkvu i molimo se bogu, otac Gerasim je naš

Uskršnja jaja


Gosti iz Beograda "takmičili" su se, između ostalog i u tucanju vaskršnjih jaja koje su posebno šarale devojke iz ovog kraja, okupljene oko Srpskog kulturnog kluba. Aca Stanojević vodio je ljuti boj sa Andrijom Kaluđerovićem, a Miloš Biković sa Slobodanom - Depsom Nedeljkovićem. Sudija Aca Kristić je "takmičenje" na kraju proglasio - nerešenim.

prijatelj i monah kome poveravamo sve naše tajne i želje - dodaju Stanojević i Kristić i naglašavaju da su česte posete svetinji i učešće na Vaskršnjem turniru njihov skromni doprinos obnovi manastira Đurđevi stupovi.


- Sve je ovde počelo, ovde je kolevka srpstva i pravoslavlja, Stari Ras je prestonica Srbije, privilegija nam je da smo u kraju gde se stvarala srpska istorija i među ljudima koji čuvaju našu duhovnost, veru i tradiciju, doći ću ponovo i uvek kad me pozovu, jer je, iako više nisam aktivan fudbaler, lepo igrati pred ovolikim brojem najvijača - kaže legenda srpskog fudbala Savo Milošević.


- S oduševljenjem smo prihvatili poziv oca Gerasima da dođemo u Stari Ras i odigramo utakmicu sa Savom Miloševićem, Batom Mirkovićem, Andrijom Kaluđerovićem, Acom Stanojevićem i drugim bivšim i sadašnjim zvezdama našeg fudbala. Ovo je sjajna promocija našeg filma, ali i nekih novih mladića, poput Tirketa i Moše koji postaju uzori hiljadama mladih u Srbiji. Srećni smo što se mladi

Čestitke iz Gane


Jedan od promotera Vaskršnjeg turnira kraj Petrove crkve i raniji stalni učesnik je Goran Stevanović, bivši igrač i trener Partizana, a sada selektor fudbalske reprezentacije Gane koji je uputio čestitku.

identifikuju sa ovim sportistima i glumačkim profesionalcima, doći ćemo kad god to otac Gerasim i narod ovog kraja požele, otići ćemo i u druge delove Srbije - kaže producent Aleksandar Radošević, koji je, specijalno za ovu priliku, bio i trener ekipe "Montevidea".


Najveća "gužva" bila je oko mladog Miloša Bikovića, koji u filmu "Montevideo, bog te video" igra čuvekog "Tirketa" i talentovanog centrafora Crvene zvezde Andrije Kaluđerovića, devojke iz Starog Rasa su se utrkivale: koja će da bude duže sa njima, da se slika, dobije autogram ili dres Zvezde.


Zamenik gradonačelnika Novog Pazara Vujica Tiosavljević naglašava da grad podržava i ceni sve aktivnosti oca Gerasima i grupe entuzijasta oko njega, da se zahvaljuje svima koji podržavaju ovaj kraj i da će gradska uprava, u granicama svojih mogućnosti, uvek podržati organizaciju ovakvih manifestacija.   

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online