Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.04.2011.
11:14
Vestionline A

Nina nema evrovizijsku tremu

Predstavnica Srbije na 56. takmičenju za Pesmu Evrovizije Danica Radojčić Nina izjavila je da nema tremu uoči puta u Diseldorf i da jedva čeka da se popne na scenu. Na takmičenju će biti teško, jer ima mnogo dobrih pevača i kompozicija, ali verujem u pesmu i očekujem ulazak u finale, rekla je Radojčićeva u holu Rado-televizije Srbije.

Jedva čeka start: Danica Radojčić Nina

"Pesma je čarobna i mislim da ćemo i mi biti čarobne. Jedva čekam da se popnem na scenu i daću sve od sebe da na najbolji način iznesem pesmu", rekla je šarmantna studentkinja Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, koja je ubedljivim brojem glasova publike izabrana da predstavlja Srbiju na 56. Evrosongu.

Srpska delegacija putuje u Diseldorf 30. aprila, a Ninu prvo zvanično predstavljanje očekuje već 1. maja, kada ima prvu probu.

Nina će, zajedno sa pratećim vokalima Tijanom Bogićević, Saškom Janković i Sanjom Bogosavljević, u prvom polufinalu, 10. maja, pod rednim brojem šest, izvesti kompoziciju Kristine Kovač "Čaroban".

Šef delegacije Dragan Ilić primetio je da "imamo nezgodnu grupu", u kojoj su zemlje, koje obično ne glasaju za Srbiju ili daju mali broj poena. On ipak očekuje plasman u finale, jer, kako je primetio, Srbija ove godine učestvuje na takmičenju sa potpuno drugačijom pesmom od svih ranijih, koja je zapadnoevropskog tipa, bez primesa tradicionalne srpske i balkanske muzike.

Izvršna direktorka Pesme Evrovizije u Srbiji Duška Vučinić-Lučić očekuje da će stručni žiri prepoznati kvalitet pesme i ističe da je cilj delegacije ulazak u finale i što bolji plasman.

"Ove godine smo se više orijentisali na nove tehnologije, sajt 'Jutjub', društvene mreže, i Nina je sa svojom pesmom i intervjuima zastupljena svuda. Dospeli smo tamo gde do sada nismo uspevali", istakla je ona.

U prvom polufinalu Evrosonga nastupiće i predstavnici Poljske, Norveške, Albanije, Jermenije, Turske, Rusije, Švajcarske, Gruzije, Finske, Malte, San Marina, Hrvatske, Islanda, Mađarske, Portugalije, Litvanije, Azejrbedžana i Grčke.

Pored stanovnika tih zemalja, pravo glasa te večeri, u direktnom televizijskom prenosu takmičenja, imaće i gledaoci iz dveju zemalja takozvane "velike petorke", osnivača Evrosonga i direktnih finalista - Španije i Velike Britanije.

Ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije održaće se od 10. do 14. maja u Diseldorfu, a učestvovaće 43 zemlje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online