Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 09.04.2011.
02:52
Press A

Nole kupio jahtu za 5 miliona evra!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković častio je sebe za fantastične rezultate tokom 2011. godine kupovinom nove luksuzne jahte, za koju je izdvojio čak pet miliona evra!

Nova Noletova jahta, koja plovi pod zastavom Gibraltara, zove se "Dijana"

Nole je 27 metara dugački "jaht 88", model čuvenog brenda "Sansiker", nazvao po majci Dijani. Jahta je sagrađena u britanskom brodogradilištu "Pul" blizu Dorseta, a ovih dana isporučena mu je u marini u Tivtu, gde se čisti i doteruje.


Novak je s punim pravom priuštio sebi ovakvo zadovoljstvo, pošto je u 2011. godini vezao 24 pobede, osvojio četiri turnira i, što je za ovu priču najinteresantnije, zaradio neverovatnih 3.196.340 dolara.
 

Otkazao Monte Karlo zbog povrede kolena

Novak Đoković je danas objavio da zbog povrede kolena neće igrati na turniru u Monte Karlu. Đoković je u saopštenju naveo da je za njega povlačenje s tog takmičenja "težak udarac" jer je Monte Karlo Masters njegov omiljeni turnir. Drugi teniser sveta nije naveo do kada će odsustvovati s terena. U dosadašnjem toku sezone Đokovic je osvojio sva četiri turnira na kojima je igrao, a od 65 odigranih setova dobio je 59.

Druga jahta u familiji

U takvoj situaciji on nije imao mnogo problema da odreši kesu i plati čak pet miliona evra za svoju drugu jahtu, pošto je pre toga već kupio jedan "Sansikerov" model. Međutim, njegova nova "igračka" je duplo skuplja, s obzirom na to da je do sada Mediteranom krstario u modelu "menhetn 60" (19,6 metara, 32 čvora), čija je cena oko 2,5 miliona evra. Đoković je svoju prvu jahtu kupio 2008. godine, a isporučena mu je narednog leta, od kada je usidrena u Monaku.


Jahta iz ove "Sansikerove" serije košta oko pet miliona evra i pripada srednjoj klasi plovila čuvene engleske marke. Ima takozvanu flaj bridž palubu, džakuzi, VIP kabinu i manji gumeni čamac. Njena maksimalna brzina je 30 čvorova.


Angažovana stalna posada iz Tivta

Istovremeno srpski teniser je angažovao stalnu posadu iz Tivta koja će se brinuti o jahti. S druge strane, u rukovodstvu marine Porto Montenegro nisu želeli da komentarišu zakup veza, zbog poslovnog pravila o čuvanju privatnosti klijenata, iako je to velika reklama za tu marinu.


"Dijanu" je tivatska posada iz brodogradilišta u Dorsetu najpre prevezla u Sautempton, odakle ju je veliki teretni brod za prevoz luksuznih brodova i jahti dovezao u Split. Dvadeset sedam metara dugačka luksuzna jahta, koja plovi pod zastavom Gibraltara, iz splitske luke je potom isplovila ka svom krajnjem odredištu, marini Porto Montenegro, gde će biti vezana do daljeg. Đoković je tako ujedno postao i najpoznatiji korisnik čuvene tivatske marine za megajahte.

Jahte imaju Miha, Dejo, Bodiroga...

Pored Novaka Đokovića, luksuzne jahte poseduju i bivši fudbaleri Siniša Mihajlović, Dragan Stojković i Dejan Savićević, kao i bivši košarkaš Dejan Bodiroga. Rekorder je Mihajlović, koji je od modnog kreatora Roberta Kavalija kupio jahtu "baljeto", dugačku 41 metar, čija se vrednost procenjuje na oko 20.000.000 evra. S druge strane, najbržu jahtu poseduje košarkaš Dejan Bodiroga. On je svoj brod marke "peršing 65", za sumu od 1.200.000 evra, kupio od Dina Rađe. Nešto manje jahte poseduju i Dragan Stojković i Dejan Savićević.

POVEZANE VESTI

Subota 09.04.2011. 08:03
......ako......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online