Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.02.2011.
10:58
Lj. Jakšić - Vesti A

Menclu dati Oskara za životnu priču

Proslavljeni režiser Jirži Mencl je kao pravi džentlmen prešao preko glasina da je njegova 40 godina mlađa supruga rodila tuđe dete i u velikom stilu zapušio usta čaršiji.

Trougao: Vrabec, Olga i Jirži Mencl

Češki mediji su na istaknutim mestima ovih dana doneli fotografiju režisera Jiržija Mencla (72) i njegove supruge, filmske producenkinje Olge Menclove (32) na premjeri krimi filma "Nevinost" pred njegov odlazak u Beograd gde će Mencl režirati operu "Zaljubljen u tri narandže" Sergeja Prokofjeva.


Ovaj bračni detalj sa koktela nakon filmske premjere u praškoj dvorani "Lucerna“ sam za sebe ne bi privukao pažnju novinara, posebno ne onih iz bulevarskih izdanja, s obzirom da je najnormalnija stvar na svetu da se supružnici drže za ruke pa ponekad i poljube. Međutim, onaj ko zna šta se događalo u braku ovo dvoje filmskih radnika za poslednje tri godine bračnog života, detalj sa koktela je više nego vest dana, sedmice ili meseca!
 

Ženidba večitog neženje!


Bračna veza između Jiržija Mencla i njegove sadašnje supruge Olge, dočekana je u umetničkim krugovima komentarima kolega da je, konačno, i njihov slavni kolega skupio snage da okonča dugo momkovanje i hrabro uplovi u bračne vode.


Za mnoge je, odmah na početku te bračne veze, izgledalo da je Jirži zaista hrabar čovek jer je odlučio da uzme za ženu mladu i lepu devojku iz sveta filma. Ovo posebno zbog toga što je mladoženja bio četiri decenije stariji od svoje neveste!


Brak dvoje ljudi iz filmskog sveta, nakon venčanja 2004. godine, naredne četiri godine nije privlačio posebnu pažnju medija, čak ni onih "žutih", što se može uzeti kao dokaz da je u toj bračnoj zajednici sve u redu i normalno.


Ponekad je u javnoisti procurila, navodna, Olgina žalba na Jiržija, što on ne želi potomke, a ona ih veoma želi.


"Neverstvo ili...“


Iznenada, sredinom 2008. godine u štampi se pojavila izjava Olge Menclove da je već pet meseci trudna i da srećna očekuje svoje prvo dete.

Uhvaćeni na delu: Vrabec i Olga kod vikendice u Lipnom

Menclovi su, nakon toga, iznajmili vikendicu u češkom gorju u kojem se srećna trudnica odmarala od napora koje donosi takvo stanje, a Jirži, kada god je mogao, posećivao je, i donosio poklone.


Bulevarski listovi su odmah, verovatno zbog razlike u godinama majke i budućeg oca, počeli da špekulišu na već znanu temu, za takve prilike - čije je dete?


U želji da dođu do "pravog odgovora" na tu dilemu, reporteri najtiražnijeg, inače bulevarskog, češkog lista "Blic" napravili su zasedu u šumi oko vikendice u Lipnom i čekali da se pojavi "mogući otac"...

Skrivanje pred paparacima: Olga Mencl

I jednog nedeljnog vikenda jula 2008. očekivani “treći čovek“ se pojavio! Bio je to režiser, ali ne Jirži Mencl već dvadesetak godina mlađi Jaroslav Vrabec!
Reporteri su, zatím,  zabeležili scene u kojima se, dok su bili van vikendice, trudnica i režiser drže za ruke! Da bi dokazali da Olgi Menclovoj nije bila "čista savest" zabeležili su i trenutak kada se trudnica, nakon što ih je primetila, sakriva iza parkiranog automobila.


Montaža kao na filmu


Pomenuti dnevnik je, uz objavljene fotografije doneo i "dopunsku informaciju" da je ljubavni odnos između Olge Menclove i Jaroslava Vrabeca, počeo devet meseci pre tog inkriminisanog trenutka.
 

Jirži Mencl je odmah viteški stao u odbranu svoje žene i u štampi ustvrdio da su fotografije objavljena u "Blicu" čista montaža zlonamernih paparaca i da on Olgi neizmerno veruje!
 

Ovaj gest mnogi od njegovih kolega iz umetničkog sveta ocenili su kao džentlmenski.
 

Tako je Karel Got (70), evropska pevačka legenda, koji takođe ima nekoliko decenija mlađu suprugu i s njom dve male ćerke, koje su na njegovu sreću toliko slične ocu da niko ne sumnja u njegovo očinstvo, izrazio svoje poštovanje prema umetniku i supružniku:


„Jirži se poneo kao pravi džentlmen, zaštitio je Olgu na pravi način. Druga je stvar kako se on u dubini svoje duše osećao“ - izjavio je Got.
 

Bilo je i onih koji su suprugu osuđivali uz konstataciju da je svojim ponašanjem bacila senku na izuzetan ugled slavnou filmskog stvaraoca.
 

Napuštanje porodilišta: Olga, neslužbeni otac Vrabec, i novorođena Ana u nosiljci

Četiri meseca kasnije Olga je rodila zdravu devojčicu Anu Karolinu. Trudnicu je prvi posetio Jaroslav Vrabec, dok je Jirži Mencl, sasvim slučajno ili namerno, bio na službenom putu.
 

Ubrzo nakon tog srećnog događaja Olga se sa devojčicom odselila u stan na čijim je vratima pisalo: Olga Menclova i Jaroslav Vrabec. Njega je, neposredno pre toga, supruga izbacila iz kuće zbog nedopustivih švalerskih "izleta".


Sa malim zakašnjenjem i Jirži je video devojčicu, nakon što je u međuvremenu, imao kratku romansu sa afroarmeričom pevačicom, koju su mnogi kvalifikovali kao "utešnu vezu“.


DNK - kome treba, a kome ne?

Mencl je posle susreta sa majkom i devojčicom izjavio da mu ne pada na pamet
da zatraži DNK analiuzu, da je dete njegovo, da će biti njegov jedini nasledník i - tačka!
 

DNK međutim želi Jaroslav Vrabec, ali, po važećem zakonu, on na to nema pravo.


Razljućeni Vrabec, kojeg je Olga proteklog leta izbacila iz života, je u nekim listovima izjavio da se, nakon svega, oseća izmanipulisanim!

Supružnici: Jirži i Olga


Ne mali broj je onih koji zbog toga veruju da je sve što se poslednjih godina događalo u braku Menclovih, bilo pod "strogom kontrolom" režisera velikog filma "Strogo kontrolisani vozovi“!?
 

Ako je tako onda je Jirži Mencel za ovu "životni režiju" zaslužio još jednog Oskara.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online