Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.02.2011.
14:03
S. Đurić - Vesti A

Željko: Verujem u porodicu Kovač

Željko Joksimović (38) ovih dana ne izlazi iz svog studija, gde neumorno radi. Kako kaže od muzike ne može da se umori, jer je to nešto zbog čega živi i što ga ispunjava.

Željko Joksimović

- Ne izlazim iz studija. Koliko mi vreme dozvoljava napravim nekim mojim kolegama pesmu, poneki aranžman, radim dosta muziku za TV serije, a u pripremi je i jedan film. Uradio sam pesmu i za predstavnika Belorusije na ovogodišnjem Evrosongu i sada čekam ugovor. Pesmu će pevati Irina Dorofejeva, najpopularnija beloruska pevačica koju poznajem 11 godina, jer smo zajedno učestvovali na festivalima - kaže Joksimović i otkriva da je beloruskog predsednika Lukašenka upoznao još pre deset godina i da je sjajan.

Željko je nedavno bio u toj zemlji kao član žirija na festivalu na kome je i sam pobedio pre deset godina. Iako je najuspešniji kompozitor na prostoru Balkana kada je u pitanju Evrosong (njegove pesme "Lane moje" i "Lejla" proglašene su za najbolje na tom takmičenju) ne smeta mu što ga ove godine nisu angažovali za izbor srpskog predstavnika.
 

- Ima kod nas dosta kompozitora koji treba da okušaju sreću. Drago mi je što će Kovači raditi pesme. Nadam se da će uspeti i da će napraviti dobru pesmu, jer oni su vrlo talentovana porodica.

Ne žalim se, ali...

Kako komentarišete najavu da bi Ceca mogla da nastupi na Maksimiru?
- Nisam čuo za to, mada srpski pevači u Hrvatskoj imaju medijsku blokadu. Ja lično ne mogu da se požalim, kad god odem u Zagreb gostujem na HRT-u. Verovatno mi je Evrosong pomogao dosta u tome, ali znam da naši izvođači nisu zastupljeni u hrvatskim medijima. Uvek će se neko buniti, ali verujem da će se to promeniti, da će biti kao ranije u tom muzičkom smislu. Kada je krenulo u političkom sigurno će biti i u muzičkom. Sad smo se dovoljno približili, evo i predsednici su nam u vrlo dobrim odnosima. Lično smatram da ljude treba spajati - kaže Joksimović.

Da li postoji neki model za uspešnu evrovizijsku pesmu?
- Ne, samo treba biti jedinstven. Pobeđuje jedinstvena i najoriginalnija pesma. Iako sam u Turskoj bio drugi, moja pesma se i danas pamti i to je pobeda, kada pesma ostane. Drago mi je što sam kao autor uspeo da promenim tokove Evrosonga u smislu da se od tog momenta u evrovizijskoj muzici moj stil računa, da sam negde utro put kojim su kasnije išli i neki drugi. Pokušavam da se malo izmestim iz toga, ne preterano, jer nikad se iz Evrosonga ne može izaći.
 

Uručene nagrade "Vesti"

Zbog brojnih obaveza Željko je tek sada bio u mogućnosti da preuzme nagrade "Vesti" za najboljeg pevača u 2010. po izboru kolega, kao i priznanje za svoju pesmu "Ljubavi" koja je izabrana za hit godine.
- Hvala na ovim priznanjima. Drago mi je što se pesma "Ljubavi" toliko sluša i srećan sam što sam po ko zna koji put pobedio u izboru koji organizuju "Vesti". Nadam se da će se ta tradicija nastaviti. Imam samo mali problem, ne znam gde ću da stavim tolike nagrade vašeg lista.

Kako ocenjujete današnju muzičku scenu u Srbiji?
- Nisam oduševljen, ali nisam ni preterano indisponiran. Bilo je krize autorstva, na muziku je neminovno uticala i svetska ekonomska kriza, ali vidim da se stvari kreću nabolje. Ljudi imaju više satisfakcije da pozitivno razmišljaju kada je muzika u pitanju i to se oseti. Mislim da ćemo mi kao nacija biti sve bolji i bolji. Imamo dosta dobrih autora, dobrih izvođača, ali svako treba da bude originalan, da ne kopira nikoga i da prati svoj put.
 

Pravite uglavnom velike koncerte. Da li se i koliko to danas isplati?
- Konačno da, ali mogu da govorim samo u svoje ime. Ranije je bilo velikih ulaganja, ali sada produkcijski smo dobro organizovani, pa je sve lakše.
 

Da li planirate da napišete pesmu za Cecu Ražnatović, s obzirom na to da ona priprema novi album?
- Ceci sam napravio jednu pesmu. Dugo smo čekali da se izradi, ali smo odustali od toga da ona bude na ploči, pa će tu pesmu izvesti jedna druga pevačica. Svakako ukoliko imam dobru pesmu ponudim je kolegama ili kad mi traže ja im kažem šta ima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online