Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.01.2011.
05:24
blic.rs A

Sevdah bejbi: Pravim hit sa Marinom Perazić

Pošto je pošteno uzburkao domaću scenu hitom ”Tri poljupca”, a zatim učvrstio poziciju albumom ”Ganc novi funk” (2010), Milan Stanković, poznat kao Sevdah Baby, sada sprema novo iznenađenje za publiku - pesmu s Marinom Perazić, koja bi trebalo da bude gotova do proleća.

Milan Stanković - Sevdah bejbi
 

Ipak, neke novitete čućemo već 22. januara u Belekspo centru, na nastupu u okviru festivala ”Gru(d)vanje”.

Kako se spremaš za ”Gru(d)vanje”?

- Kao i uvek, vežbamo puno, pokušavamo da u te obaveze nekako uglavimo i rad u studiju i pravljenje nove muzike, sve da bi naši nastupi bili uvek osveženi nekim novim pesmama.

Trenutno je aktuelna numera ”Znooojjj!!! Koja priča stoji iza ove pesme?

- Njen tvorac je Lou Benny, tekstopisac i glavni vokal na ovoj pesmi. Njegov trip je bio da ispriča priču o ludilu i brzini velikog grada kroz prizmu naše prestonice, ali i muziku koja je obeležila poslednjih 40 godina noćnog života i svakodnevice Beograda.

Na čemu trenutno radiš?

- Vreme koristim za nekoliko novih pesama koje radim sa Djixx, glavnom pevačicom Sevdah Baby Live ekipe.

Najavio si i projekat s Marinom Perazić.

- Baš ovih dana krećemo da radimo na tome, do sada je bilo nekog brejnstorminga, ali sada je cilj da ta pesma bude spremna na proleća.

Nedavno ste napravili mini-turneju ”Nu Sound of Belgrade”, šta je za tebe novi beogradski zvuk?

- Novi beogradski zvuk predstavljaju bendovi i pojedinci koji svojom muzikom i promoterskim radom pokušavaju da stvore sredinu u kojoj će moći nesmetano da rade muziku koja je drugačija od srpskog mejnstrima, a da pri tom mogu od te muzike i da žive. Mislim da se to prilično brzo ostvaruje i da će bendovi tog talasa pokazati klincima da se u Srbiji isplati raditi kvalitetnu muziku.

Široj publici predstavio si se sa ”Tri poljupca”. Zašto je, po tvom mišljenju, baš ta stvar privukla toliku pažnju?

- To je pesma koja je u sebi sklopila tri stvari. Prva je zdravo ironičan tekst, dovoljno je smešna sama činjenica da je preuzet iz jednog klasičnog narodnjaka. Druga stvar je kvalitetno komponovana i producirana muzika, a treća je pravi trenutak u kojem je došla među ljude. Mogao bih samo da dodam da taj trenutak u Srbiji traje već veoma dugo, to jest da je prostor za jednu takvu pesmu koja bi spojila mejnstrim i andergraund ekipu odavno prazan.

Koji su planovi za 2011?

- Sledeći Sevdah Baby album planiramo za septembar ove godine, a do tada očekujemo puno nastupa, gostovanja po Srbiji i regionu, još spotova i, naravno, ponekad malo odmora od svega toga.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online