Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.11.2010.
03:47
Mondo A

Vesna i Nikolija u novom plemenu

Prve izbačene učesnice VIP Survivora, Vesna i Nikolija Zmijanac, nisu napustile Filipine kao gubitnici, već su i dalje u igri, prebačene na tajno ostrvo. Njihovo malo, za sada "porodično" pleme zove Bago Kaharian.

"Zaslužite svoje mesto u ponovnom usponu nekada slavnog kraljevstva", pisalo je u zadatku. Dočekale su ih prave ruševine, ali i divna, pusta plaža...

Ćerka mi ipak nije porasla: Vesna i Nikolija

"Kako je lepo! Ko misli da nema života posle smrti, prevario se. Mama, oseti se kao na odmoru", divila se Nikolija, a obe su se radovale kada su pronašle zalihe hrane i materijala za izgradnju krova nad glavom.

Prvi zadatak bio je zidanje skloništa. Nikolija je odmah krenula ekonomično - "dovoljan nam je jedan krevet", ne računajući na mogućnost da im se neko pridruži u narednim danima.

"Fale njoj Fejsbukovi, telefoni, kapućini... Mislila sam da je porasla, ali nije", rekla je njena mama.

Pripadnici ostalih plemena bavili su se odabirom vođa stavljanjem kockica u kutije sa imenima. Nije bilo iznenađenja, Bojana je ostala glavna u plemenu Kasuko, a Marko Bulat u Bahandiju.

Žuto pleme muči vatra koju je teško zapaliti u vlažnim uslovima, ali i hrana. Goca se žalila na "odvratni, neslani pirinač", i energetske potrebe učesnika u skladu sa zadacima.

A zadaci su odmah stigli. Za Kasuko da napune kante, ali za Bahandi da "skinu sve sa sebe"?! Objašnjenje je lako, kada je tu i bazen s blatom - jedan član tima se valja u blatu, a drugi sa njegovog tela skuplja blato i puni kanticu.

Muškarci su pošteno ispipavali i "cedili" blato sa devojaka

Nagrada je čitavo popodne sa lokalnim plemenskim poglavicom, koji će "Survivorima" objasniti tajne preživljavanja u divljini. Vođe su odabrale ko neće učestvovati u borbi. Bojana je odabrala Milana, a Marko Miloša. Parovi su odabrani lutrijom, i počelo je valjanje u blatu.

Muškarci su pošteno ispipavali i "cedili" blato sa devojaka, ali, šta da se radi, takva je igra. Goca se samo nada da joj muž neće zameriti. Katarina se plašila da će joj spasti kupaću kostim tokom valjanja i ceđenja, ali je pohvalila njenog partnera u borbi Tonija da je bio pažljiv.

"Goca je talenat za blato, Bojana, fenomenalno ti ide", pohvalio je voditelj Andrija umeće VIP faca u blatu. Pobedilo je pleme Kasuko, ali je rivalitet između plemena već očigledan, i odnosi nisu toliko prijateljski.

Andrej iz Kasuka je posle borbe rekao da je osetio netrpeljivost. "Čuo sam u jednom trenutku da je neko iz Bahandija dobacio: 'Uh, što mrzim ovog Andreja', a potom: 'I ja ga mrzim'. Ne znam zašto me mrze, ali je bolje što me suparničko pleme ne voli, bilo bi bezveze da me oni tamo vole".

Slikarka Biljana Cincarević smatra da je Kasuko mnogo pozitivnije pleme od Bahandija. "Nisam mnogo obraćala pažnju na njih tokom borbe. Malo su mi negativni, pa ih nisam gledala da me ne ozrače".

Pleme Kasuko dobilo je jedinstveni "tečaj" od plemenskog poglavice Tata Kasuija - naučio ih je kako da naprave vatru na skoro magičan način! Uz bambus, piljevinu i brzo trenje, plamen je odmah buknuo!

A u Bahandiju ne žale mnogo što su izgubili. Knez je prokomentarisao nagradu na svoj način: "Ma, šta onaj indijanac (Kasui) može da zna više od nas!? Mi smo obišli celo ostrvo, sve smo videli...Ma, daj, bježi".

Da su odnosi onakvi kakvi su bili pre borbe, možda bi tu tajnu i podelili sa društvom iz Bahandija, ali...Gledanje ispod oka, radost zbog pobede na jednoj i žal za istom na drugoj strani...Zvanična borba je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online