Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 08.10.2010.
00:48
Press rs A

Paroški: Ne mrzim Rome!

Milan Paroški, koji je zbog vređanja na nacionalnoj osnovi izbačen sa "Farme", tvrdi da ne mrzi Rome i da se kaje što nije uspeo da se kontroliše na Pinkovom seoskom imanju! Paroški tvrdi da su farmeri, na čelu sa Bakijem, inscenirali niz događaja da bi ga isprovocirali.

 Farmeri su se urotili i isprovocirali me: Milan Paroški na Farmi
 

- Ne mrzim Rome! Ne mrzim nikoga zbog toga što jeste, ali ne dam da me kao Srbina vređaju i nazivaju slugom. Kriv sam jer nije trebalo da nasednem na provokacije, ali one su isuviše dugo trajale. Nije bilo nikog da me povuče za rukav! Sve je vešto inscenirano, videlo se da je Baki brifingovan za tako nešto. Ceo dan je bio napet, tresla mu se noga, a na "Farmi" nema "apaurina", nema ni rakije! Ne mislim da sam ja započeo provokaciju. Nisam mogao da izdržim provokaciju da Srbin treba da služi! - kaže Milan za list "Press".

Smišljene provokacije

Paroški je diskvalifikovan zbog vređanja na nacionalnoj osnovi, nakon što je ponovo izabran za slugu na "Farmi". Političar se pobunio i optužio je gazdu Rističevića da je došljak iz Hrvatske. U žučnoj raspravi Baki mu je rekao: „Budi Srbin i služi, pi*ko debela." Paroški mu nije ostao dužan: „Nosi se tamo, Ciganinu jedan! Ti si običan Turčin i musliman. Nije ti ovo robija, vrati se tamo odakle si došao, robijašu jedan." Potom je denser nasrnuo na političara, a ostali farmeri su ga jedva obuzdali da ga ne prebije.

Paroški tvrdi da to nije bio jedina provokacija na njegov račun.

- Smišljene provokacije su krenule znatno ranije, još od optužbe da sam pustio koze vani kada sam prvi put izabran za slugu - kaže on.

Ostaje bez honorara

Paroški je na nagovor prijatelja pristao da se takmiči na „Farmi" da bi se odmorio i zaradio nešto para, ali je ostao bez ijednog dinara jer diskvalifikovan takmičar nema pravo na honorar.

- Znam da ću ostati bez honorara, a možda mi i preti tužba. Ako u ovoj državi debeli Srbin mora da bude kriv, onda možda i treba da platim, iako nisam taj koji je vređao drugog na nacionalnoj osnovi. Krivo mi je samo što na srpskoj strani nisam imao nikog da me povuče za rukav. Mogao sam da očekujem druge provokacije, možda zato što sam bivši političar ili da sam loš književnik ali, eto, pao sam na „srpskom pitanju". Hasan Dudić je već najavio da će dovesti neke klanove da mi sude, ali moj problem je što se ne plašim nikoga sem boga. Da se plašim ičega, pa i reakcije raznih romskih organizacija, ponašao bih se drugačije, pognuo bih glavu i sve bi prošlo neprimetno - kaže Paroški.

Petak 08.10.2010. 07:52
Svaka tebi cast, Srbine pravi! Ova bagra sto je stala na stranu tog cigana, balije ili sta li je vec, je samo ogledalo onoga sto nam se desava od kada su zuti dosli na vlast. Danas je sramota biti Srbin i svi mogu da pljuju po nama, samo mi ne smemo da branimo sebe... Umesto da ostali Srbi stanu otvoreno na tvoju stranu i zacepe usta tom kretenu, oni ga jos sazaljevaju!!! Sramota i beda... ne mogu i dalje da verujem da ima Srba koji se tako ponasaju! Ja nemam apsolutno nista protiv Roma i Srba muslimanske veroispovesti, dok su oni normalni i postuju sebe i druge, a ove sto sto mrze sebe jer su srpskog porekla... (ne smem ni napisati, jer ce mi sigurno izbrisati komentar)! Sloboda ili smrt
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online