Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 04.06.2010.
10:11
mondo.rs A

Farma: Zamalo tuča "fašiste i propalog političara"

Na "Farmi" je ponovo izbila frka, a ovoga puta zamalo i tuča Rake i Miloša Bojanića. Maca optužio folkera da je fašista jer je Firčija uporedio sa zlikovcem iz Jasenovca.

Sve je počelo tako što je gazda Firči kaznio farmere ukidanjem popodnevne dremke i ispijanja kafa zato što je sluga Miloš Bojanić odbio da izvrši jedan zadatak. Tačnije, nije uradio onako kako mu je gazda zapovedio.

Bojanić je rekao da nije odbio da izvrši naređenje, ali da mu se nije svideo gazdin ton i dodao da nema problem sa Firčijem, sa kojim je lepo sarađivao tokom njegovog prethodnog mandata, ali da se ovaj sada, iz nepoznatih razloga, okomio na njega.

"Rekao mi je: 'idi izvrši zadatak, 1, 2, 3!'. Pa da li bi iko od vas izvršio zadatak da mu neko tako kaže", pitao je Bojanić ostale farmere na sastanku u trpezariji, što je bio znak da krenu varnice, najpre između Miloša i Rake.

Raka je rekao da ga ne zanima njihov sukob, već zašto Miloš nije izvršio lak zadatak, koji ne predstavlja maltretiranje, a da bi ga on prvi zaštitio da je Firči tražio nešto nenormalno. 

Potom se u raspravu umešao i Maca, koji je najpre rekao da mu je žao što tema sastanka nije fašizam koji iskazuju pojedini farmeri, misleći na Miloša Bojanića, a onda mu je pukao film.

"Zbog takvih kao što si ti ja sam ispaštao i u Sarajevu i u Beogradu! Ti Srbin, a ne znaš ni 'Oče naš'. Marš, fašisto! Upoređuješ Firčija sa Ljubom Milošem ustašom iz Jasenovca, džukelo! Ti Srbin i pravoslavac, ćuti sramoto, bedniče! Čovek koji ima istetovirane dojke na ruci, pa to je podvojena ličnost! Molim Zadrugu da izbaci fašiste odavde! Snimio si tri pesme u svojih 108 godina", urlao je Maca, a Miloš mu je stidljivo uzvraćao: "Ćuti, debeli, buljavi, sluša te majka, već te je jednom opomenula".

Maca mu je na to rekao: "Ne uzimaj mi majku u usta, ne zna ona sa kakvom sam džukelom ovde! Ako su oni što su ovoj devojci (Mileni) vikali na pijaci: 'kurvo' i njemu (Firčiju): 'ustašo' i 'mađarsko govno' tvoje glasačko telo, onda sam ja presrećan čovek što takvi ne glasaju za mene", rekao je Maca.

U klinč su potom ponovo ušli Raka i Bojanić, koji su jedan drugog "čašćavali" u talasima. Raka je dobio epitete da je propali političar i socijalista, koga su izbacili iz SPS-a. Bojanić je čašćen sa konjem matorim, notornom budalom...

Bojanić je potom rekao da se Raka isticao šlihtanjem, odnosno "šlihtovanjem" raznim gazdama, pomenuvši pritom Nemanju i Firčija, što je Raku dodatno iznerviralo. Bojanić je uz put potkačio i Maju Odžaklijevsku da bi "trebalo da se okupa, jer je to uradila samo osam puta za dva meseca".

"Štos ti je glup koliko i ti! I prestani da me gledaš u zadnjicu, izađi iz nje!", odgovorila mu je Maja.

Na vrhuncu vređanja i prepirke Raka je udario šakom o sto, ustao i krenuo ka Bojaniću, ali se Maca isprečio između njih dvojice...

Petak 04.06.2010. 12:32
Тужно је гледати како се Рака брука и од себе прави будалу, нападајући Милоша, како би се шлихтао капоу Фирчију. Рака је лепо и достојанствено започео серијал, дружећи се са својим вршњацима, а младима показујући колико има знања из егзатних наука. Након уласка беспризорног уличара Ђуса, и његовог примитивног и агресивног понашања, Рака се прерачунао, да ће га радионички клан оставити на миру, ако се приклони њима, а буде против Милоша, што се и десило. Наставио је са све већим шлихтањем "газдама" и клану, нападајући све безобразније Милоша. Клан, чији је фирер Фирчи, захваљујући оваквом понашању Раке, постајао је све све безобзирнији, служећи се и фашистичким методама и насиљем, тако да је и РРА, под притиском јавности, морала да реагује и опомене ТВ Пинк, да промовише ексремни примитивизам и насиље на националном каналу. Након кратког затишја, када је и пала гледаност "Фарме", фирер Фирчи, вероватно у договору са продуцентима серијала, ствара на "Фарми" атмосферу Голог отока и пропуша Милоша кроз "топлог зеца", где сваки логораш мора да покаже своју лојалност "газди", тако што ће безобзирније вређати и провоцирати Милоша. Тужно је гледати ово надметање старијих учесника "Фарме", који на смену и континуитету раде овај прљав и будаласт посао, надајући се да ће елиминацијом Милоша они зарадити евре. Могао бих да схватим такво понашање Маце, Фирчија и Маје, који имају финансијске проблеме, али Рака и Зорица, који су добро ситуирани, на најгори начин приказују себе.
Petak 04.06.2010. 22:50
Dragi moj Miki Mause, Kada bi glupost bolela, Tvoje urlikanje bi se culo do neba. Pretpostavljam da si Srbin, pa mi je zao da sa takva budaletina pripada korpusu mog naroda. Voleo bih, da sa Tvojom pilecom pamecu, pripadas onima koji ne vole Srbe. Nazalost, oni su mnogo pametniji, obrazovaniji i suptilniji od Tebe. Pokusaj da nadjes u mom tekstu jednu jedinu recenicu kojom podrzavam Milosa Bojanica, pa cu Ti se izviniti. Ako u tome ne uspes, onda zamoli nekog koji se nalazi u Tvom okruzenju, a sredina ga smatra pametnim, da Ti razjasni smiso mog komentara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online