Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.10.2015.
23:15
Blic rs A

Psihoterapeut: Luda za Kristijanom, zato na sve pristaje

Dešava se da se žena zaljubi u muškarca i da veruje da je on čovek njenog života, a da s njim nije ni bila. Ona će sve učiniti da on bude njen, kaže psihoterapeut. A Medenica za Golubovića sve čini.

screenshot/RTV Pink
Neopisiva ljubav: Jasmina grli Kristijana

- Takve žene razmišljaju da nijedna žena tog muškarca neće voleti kao ona i da će on upravo zbog toga biti s njom i apsolutno čini sve da bude s njim. Nekada je to znak ozbiljne duševne bolesti - erotomanske sumanutosti - kaže psihoterapeut Zoran Milivojević o slučaju Jasmine Medenice i njenog odnosa prema Kristijanu Goluboviću.

Jasmina je posle nedelju dana na farmi shvatila da je zaljubljena u njega i od tada ne prestaje da prati Golubovića kao pas. On je s vremena na vreme uvredi i pokuša da je otera od sebe, ali ona se uvek vrati.

- Babo! Pogledaj kakva si opuštena - samo je neki od “komplimenata“ upućenih na račin zaljubljene Medenice. Bez obzira šta će joj hvalisavi kriminalac reći, ona se uvek vrati.

Šta je erotomanska sumanutost?

- Erotomanija, odnosno erotomanska sumanutost je poremećaj mišljenja čije je glavno obeležje psihotičnost. Ovaj poremećaj karakteriše lažno verovanje da je ta osoba predmet nečije ljubavi ili seksualne želje. Tokom epizode erotomanije, pacijent veruje da skriveni obožavatelj iskazuje svoju naklonost posebnim pogledima, signalima, telepatijom ili medijskim porukama, na šta uglavnom uzvraća ljubavnim pismima, telefonskim pozivima, poklonima i posetama

Činjenica da mu je Jasmina Goluboviću bar 20 puta oprala noge, da je istrpela uvrede i da nad njim bdi dok je i sa drugim ženama, govori koliko je opsednuta. Insistira da mu pere noge, svakodnevno mu upućuje komplimente, bdi nad njim dok on razmenjuje nežnosti s Jelenom Milošević Balerinom i Stanijom, teši ga kada je nesrećan, a hrani ga, tetoši i umiva kada se napije.

- Sve to što takve žene rade, ide na emotivni pogon i iz jedne krajnosti, može da pređe u drugu krajnost - u mržnju. Onda ona može da razmišlja kako je muškarac kriv za sve i kako je ona zavedena. U drugom slučaju, sve može da krene naivno, iz neke veze. Ali svakako rezultira onim gorenavedenim. Nekada je znak ozbiljne duševne bolesti - erotomanske sumanutosti. Ljudi su ponekad nemoćni s tim progoniteljima - objašnjava Milivojević.

A prijatelj Jasmine Medenice i njen poslovni saradnik Goran Doljančević kaže za “Blic” da je Jasmina u "Farmi“ onakva kakva je i napolju.

- Odgovorno tvrdim da mu nije slala poruke pre "Farme", kao što je Kristijan ispričao, ali rekla mi je kako joj se dopada. Ona voli muškarce koji vode računa o sebi i svom izgledu, koji vode računa o higijeni..., a tako vidi i Kristijana.
On dodaje da je njena jedina želja da se vrati na muzičku scenu i da to želi iznad svega.

- Misli da će se uz pomoć “Farme” vratiti na velika vrata - kaže Doljančević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online