Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 07.09.2015.
08:40
V. Tasić - Vesti A

Dosta nam je zaglupljivanja!

Za samo nekoliko dana više od 100.000 ljudi u Srbiji potpisalo je peticiju za ukidanje rijalitija. Ova vest na estradi dočekana je različito, jedni su oduševljeni, drugi iznervirani, a mnogi i uplašeni, jer ako se ukinu rijaliti programi gde će mnogi pevači da zarade neki dinar, jer od pevanja odavno nema vajde.

Z. K. Munja
Gledam svoja posla: Mina Kostić

Praznih džepova i istanjenih živaca, mnogi učešće u rijalitijima vide kao dragocenu slamku spasa.

- Ko sam ja da bilo šta komentarišem? Nije me briga, gledam svoja posla, a ima i mnogo kompetentnijih od mene da se time bave - uzdržana je Mina Kostić, koja je i sama bila učesnica Farme.

- Ta peticija ima logike. Ali, istovremeno, zvuči kao ukidanje slobode medija. Zakonski je sve dozvoljeno. Bilo bi licemerno da potpišem peticiju, kad sam i sam učestvovao u rijalitijima. Možemo svi mi da kažemo da je to fuj, ali gledanost je ogromna. Narodu je draže da gleda Farmu ili Parove, da se zgražava i smeje, nego da gleda političare koji nas lažu i mažu. Ljudima su se smučili namazani, upeglani drpatori koji se šepure po televizijama, a ovamo drpaju milione. Oni utiču na naš život i standard, ne rijaliti programi koji su posledica, a ne uzrok naše strašne stvarnosti. Rado bih se ja kulturno uzdizao kad bih imao para za to, a svaka priča o peticiji je besmislena i nikada je ne bih potpisao - iskren je Ivan Gavrilović.

Većina pevača ima slično mišljenje, samo se neki plaše da to jasno i glasno kažu, jer se plaše da se ne zamere vlasnicima televizija na kojima se rijaliti programi emituju.

- Potpisala bih peticiju za ukidanje tog užasa - kaže Stanojka Bodiroža-Mitrović Ćana, koja već godinama odbija da uđe u rijaliti avanturu. Njen 12-godišnji sin Luka joj je zapretio da će prestati da ide u školu ako ona uđe u neki rijaliti, jer neće da mu se deca u školi smeju.

- Ni mrtva ne bih bila deo te priče. Jedino da me vežu i nekako odvuku. Mnogim ljudima je muka od rijalitija, zbog toga sam prestala da gledam televiziju. Dajte nam, brate, da gledamo nešto lepo, pozitivno, da čujemo priče nekih pametnih ljudi. Dosta nam je svima zaglupljivanja nacije, tuča, svađa, ružnih reči, nervoze - dodaje Ćana.

Seka Aleksić je odmah reagovala na prozivke protiv rijalitija. Ona je preko društvenih mreža poručila svima onima kojima smetaju, da mogu da promene kanal, a one koji kritikuju Farmu naziva licemerima, jer svi gledaju rijalitije, a niko to neće da prizna.

- Neka radi ko šta hoće, svako odgovara za sebe i svoje ponašanje. Mene su zvali, ali ja nemam toliko veliki jezik da bih mogla da budem zanimljiva na način koji se tamo očekuje. Ja bih se zalagala za čistoću, vrednoću, drugarstvo i ono što smatram pravim vrednostima, a to nikome nije zanimljivo. Izgleda da bez svađa i tuča nema gledanosti, a ja neću nikoga da pljujem - iskrena je Vera Matović.

Svako bira šta će da gleda

Da ništa nije samo crno ili belo pokazuje i slučaj peticije protiv rijalitija. Dok jedni tvrde da to smeće treba hitno ukinuti, rijaliti programi beleže rekordnu gledanost. Zato ne čudi što su se na društvenim mrežama odmah oglasili ljubitelji rijalitija i pokrenuli - kontrapeticiju. Oni smatraju da bi eventualno ukidanje rijalitija bila "hajka na demokratiju" i izbor svakog čoveka da sam bira šta će gledati na malim ekranima.

Promeniti zakon

Prema važećem zakonodavstvu ni milion potpisa na peticiji o zabrani rijaliti programa ne bi promenili ništa. Jedini način da oni budu sklonjeni sa malih ekrana jeste promena zakona. Kako objašnjava Goran Karadžić, predsednik Republičkog tela za elektronske medije (nekadašnji RRA), oni su potpuno nemoćni. Pitanje je sad da li su poslanici spremni da izmene zakon i time omoguće zabranu ovakvih programa.



 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.09.2015. 09:00
Rijaliti programi su anestezija za narod i naravno da se emituju kada to VLAST naredi . Na političkoj sceni je najbrutalnija izzddaja Srbije koju provodi Vučić sa svojim banditima . Da bi se sakrio ambis u kome se Srbija danas nalazi prave se rijaliti programi koji od naroda prave najobičnije budale . "Nije bitno" što poskupljuje sve i svašta što računi dospevaju na naplatu što sudski izvršioci otimaju plate i penzije sve se to "zaboravi" kada se ugledaju zvezde rijalitija . A one primitivne nepismene glupe svojim golim guzicama i svađame pomažu narodu da bude što gluplji i da se koji slučajem ne zapita ko ga je doveo do propasti u kojoj danas živi . ČIK da Pink ne emituje Farmu a Željkov sin ubbio devoju na pešačkom prelazu proletevši na crveno svetlo na semaforu . POBUDE SE SRBIJO !!!
Ponedeljak 07.09.2015. 09:50
Сви ријалити су смишљани по гебелсовом упутству за контролисање народних маса. По хитном поступку укинути све ријалити емисије јер служе за обману народа. Овакве и сличне емисије служе за заглупљивање народа који треба да мисли о својој будућности и образовању а не о томе ко је са ким спавао или се свађао. Хитно укинути.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online