Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 05.06.2014.
15:44
zena.blic.rs A

Novi rijaliti: Porođaj u divljini!

Američka TV kuća "Lajftajm" je najavila snimanje rijaliti emisije koja će pratiti iskustva roditelja koji su odlučili da izbegnu bolnice i doktore prilikom porođaja i da dete na svet donesu u potpunoj divljini.

Porađa se bez lekara i babica
 

Emisija "Rođen u divljini" će pokazivati majke koje se porađaju nez ičije pomoći, okružene samo lepotom prirode. Rijaliti šou je inspirisan videom sa "Jutjuba", koji je stekao ogromnu popularnost, i koji prati porođaj žene u divljini, bez doktora ili bilo kakvog zaklona. Neki kritičari kažu da bi ovakva emisija mogla da pokrene veoma opasan trend, koji bi mogao da ugrozi i majke i novorođančad.

S druge strane, producenti se nadaju da će im ovakav šou doneti ludačke rejtinge, jer su Amerikanci naviknuti na sterilne bolnice, a čak je i porađanje u udobnosti sopstvenog doma još uvek prilično kontroverzna tema.

Majka koja je pokrenula ovaj trend, koja je sa svojim videom stekla veliku popularnost, Simon, kaže da je to učinila jer je dugo sanjala o porođaju u prirodi. Ona je u prirodnom ambijentu, okružena svojom porodicom, na svet donela malu bebu - potpuno sama.

Sinom je pre ovoga išla na okuku, jer je dugo želela da se porodi u divljini

Video, koji ima preko 20 miliona pregleda, eksplicitno pokazuje porođaj od početka do kraja. Američki producenti su u tome uvideli mogućnost za profit, ali tvrde da će voditi računa o zdravlju svih učesnica u emisiji.

"Bićemo puni predostorožnosti i pobrinućemo se da majke i bebe budu bezbedne. Naše prisutsvo na ovim porođajima će ih učiniti mnogo bezbednijim nego kada bi one to sam eradile", tvrde iz ove TV kuće.

Ova majka kaže da je iskustvo čarobno i da oseća posebnu povezanost sa svojim detetom. Ipak, kritičari se brinu da bi ova emisija mogla da podstakne druge roditelje da se odluče da porođaj i prirodi, a da pritom nemaju luksuz TV ekipe oko sebe.

Simon, majci koja je popularizovala porađanje u divljini, uopšte nije smetalo što oko sebe ima samo najbližu porodicu. Ona je odlučila da se porodi u prašumi, pored potoka koji joj se najviše dopao. Od opreme nije imala ništa osim jedne strujnjače na kojoj je i donela dete. Njoj je ovo bilo četvrto dete.


Pogledajte porođaj u divljini (18+):

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.06.2014. 16:52
Не би ме уопште зачудило да ови болесници са запада направе неки риалити гдје ће се такмичари снимати и тв гледаоци гледати ко од њих има веће г*вно....Мислим раде све за усране $ па понижењима и срозавању људског достојанства нигдје краја...!!!
Četvrtak 05.06.2014. 16:21
Ovi su izmislili neki bolesni fetisisti koji su se dosetili kako da na legalan nacin ostvare svoje seksualne fantazije, slicno onim polugolim misicama od 3 god. Mada su mnogo gore ove zene koje zbog dolara pristaju na takvo ponizenje i za njih i za decu.
Četvrtak 05.06.2014. 22:20
Jos da organizuju trke spermatozoida.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online