Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 11.07.2013.
14:02
S. Đurić - Vesti A

Farma: Zar Sulejman da pobedi u srcu Srbije?

Miroslav Pržulj poznatiji kao Lepi Mića, koji je slavu stekao pevajući patriotske pesme trenutno radi na novom singlu, koji će biti u pop-folk fazonu, a pesmu će posvetiti srpskom narodu.

Snima pravu srpsku pesmu: Miroslav Pržulj - Lepi Mića
 



- Revoltiran sam zbog cele situacije u Srbiji i osećam obavezu prema narodu i zemlji u kojoj živim. Zato sam odlučio da snimim jednu pravu srpsku pesmu, da se trgnemo iz letargije i apatije koja nas je zadesila. Mislim da smo dotakli dno što se tiče moralnih stvari. Pesma će biti opomena, jer lepo kaže jedna izreka: "Ko nije naučio i pročitao istoriju svog naroda ona će se ponoviti." Ne bih voleo to, ali nama se izgleda ponavlja. Na sve je dosta uticala i Farma. Gledao sam sada pred kraj i u šoku sam - kaže Pržulj.

Zašto ste u šoku?
- Zvali su me novinari kad je Nazif Gljiva ušao na Farmu i tražili da komentarišem to što on ulazi a svašta je pevao. Ja sam im rekao da je ne samo on, već su svi pevali o svom narodu, džihadu i svetom ratu. To je njihovo, oni su pevali o svom narodu i mene to ne interesuje. A, neki su se, na primer Šerif Konjević, našli prozvanim. E, taj gospodin je pevao sve najgore o srpskom narodu, pa je došao ovde i živi normalno, radi, peva... S Gljivom i s ostalima se nisam ni video, ni čuo 21 godinu. On je mene kao pevača stvorio, on je muzički genije, ali on se u ratu okrenuo svom narodu, ja svom. I dalje stojim uz svoj narod, i uvek bi pevao svom narodu.

Novak je biser

- Novak Đoković je biser srpskog roda. On je jedan Beli anđeo srpskog roda koga treba da negujemo, da ga pazimo, čuvamo kao nešto najsvetije. Jedan čovek koji je uz svoj narod, bori se pod zastavom svoje zemlje i svuda svoj narod predstavlja u najboljem svetlu. Novak Đoković je nešto što nam se desilo sad i daj bože da nam se još desi. Čudo neviđeno.

Šta vas je toliko iznerviralo na Farmi?
- Između ostalog i Memina pobeda. Čovek ništa nije pokazao, nebitan lik, plače, ogovara ljude, fizički nikakav, niti je pametan. Ko je on, ja nikada nisam čuo za njega. Došao da promoviše Sarajevo, pa ja sam Sarajlija i vrlo dobro znam sve o Sarajevu. Čim je pobedio stavio je šal Bosne. Oni svi iskazuju svoje. A, ja kad ističem svoje onda sam manijak i egocentrik. Ko god da je pobedio čestitam pobedniku, ali mi je jako teško palo da je u srcu Srbije Sulejman pobedio Staniju.

A, ponašanje srpskih pevača na Farmi?
- Ne mogu da shvatim da jedan Era Ojdanić govori Memi kako će on biti legenda i ponos Republike Srpske. Ovom prilikom mu poručujem da ne može Sulejman nikada biti legenda osim može samo u Federaciji. Legenda Republike Srpske mogu biti Radovan, Ratko, Milorad, kakav crni Sulejman. Jel' on svestan šta priča? Kako ih nije stid da jednog dečka iz Srbije nazivaju homoseksualcem, da jednu srpkinju Staniju - vređaju. I jednog Ekrema, koji je neobrazovan, nepismen, koji je vređao Cecu, pravoslavlje, pravoslavne svece, hvalio Tačija dižu u nebesa. Goca Božinovska je moja drugarica i mnogo je volim, ali me je mnogo razočarala i ne mogu da shvatim da joj je bliži Ekrem i Memo od Stanije. Farma nije igra, ona je mnogo više od igre.
 

Eru treba da je stid

- Mnogo je Srba glasalo za Ekrema, a mogu glavu dati da nijedan Bošnjak nije glasao za jednog Srbina. U Srbiju dođe dečko iz Bosne i pobedi u Zvezdama Granda. Oni od svojih prave velikane, a mi svoje uništavamo. Dotakli smo dno! Moje kolege su se dodvoravale ne bi li ugovorili neku tezgu u Bosni. Kakva god bila ta Stanija, ona je moja, Srpkinja. Kako Eru nije stid da proziva Staniju da ne voli Srbiju, zato što ne voli njegove pesme. Pa nije on Srbija. Era ne treba više da stavlja šajkaču, odlično mu stoji turban iz spota "Plavi slon". 'Ajd da vidimo da li Miloš može da pobedi u Zagrebu, a Uroš u Sarajevu. Nema šanse.

 

Obraz važniji od para

- U dijaspori imam kredit, ali malo mi je glupo da svaki vikend idemo u dijasporu. Mislim da su posete loše. Pevao sam po srpskim klubovima, ali sam se malo povukao. Malo je onih kao što su Ceca i Aca Lukas. Ne mrzim nijednu naciju, ja sam samo Srbin, a zamerali su mi što sam pevao o Srbima. Čitam o Oriću i ovoj knjizi. Ako je to istina to je sramotno. Kad ne bi imao nikad
nijednu tezgu ne bih mu pevao. Zar su pare toliko bitne da se izgubi obraz - pita se Lepi Mića.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.07.2013. 14:39
Miroslave svaka ti je na mestu, a Era je svoje završio u R. Srpskoj mada ni pre nije bio poznat. Era, Šaban (ša), treba da nose turbane a Saška, Ljuba, Goca, Jovana da ne skidaju dimije.
Subota 20.07.2013. 14:33
Kada su Memo i Stanija dobijali stapice Ekrem je dao Staniji "jer mu je Memo brat...". Kada je ustala RADOJKA (namjerno pisem vel slovima!) dala je Memu uz komentar...."AKO JE EKREMU MEMO BRAT I MENI JE STANIJA SESTRA"!!! Toga se niko drugi od vajnih tzv VIP-ovaca nije dosjetio?! Kad je bio VASKRS njih 2 su izisli van...ZAMISLITE U BOSANSKI RIALITI DA NA BAJRAM ILI RAMAZAN PRAVOSLAVAC NAPUSTI PROSTORIJU? IZBIO BI RAT!!! JEL' MOZETE ZAMISLITI I DA PRAVOSLAVAC TAMO ODNESE POBJEDU, A?! MA KAKO DA NE...MALO MORGEN.... Ovo je vise nego zalosno......:(
Ponedeljak 15.07.2013. 22:09
I šta si ti tako kao veliki Srbin,učino po tom pitanju?!Ništa,naručio pesmu,Tursko-Srpskog melosa i sad našao da pametuješ ovde!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online