Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 23.12.2012.
02:29
Večernje novosti A

Prvi glas Srbije: Izbačena Saška Janković

Saška Janković je izbačena iz šoua "Prvi glas Srbije". Pošto su gledaoci izglasali da Mirna Radulović ode u duel sa Saškom Janković žiri je teškom mukom "prelomio” i poslao je kući Sašku.

Saška Janković

Mirna se odlučila da otpeva pesmu Bisere Veletanlić "Zlatni dan", dok se Saška opredelila za "One night only". Žiri je ovog puta imao najteži zadatak do sada da od dva fantastična vokala izabere jedan. Nakon dugog većanja, dok je u pozadini publika skandirala: "Pustite ih obe", u ime žirija govorio je Mare koji je odmah napomenuo da bi ih najradije poslušali, ali da su već jednom napravili presedan. Publici koja glasa uputio je kritiku da se niko od članova žirija ne slaže sa njihovom odlukom


Opšta pomama za smakom sveta nije zaobišla ni finaliste Prvog glasa Srbije. Šeste finalne večeri na zadatu temu "Ko preživi, pevaće", gledaoci su slušali osam najboljih pevača i od svakog od njih saznali da li veruje u katastrofična predskazanja. Ovo veče je bilo "fatalno" za Sašku Janković, koja je ispala iz trke za titulu Prvi glas Srbije. Za nju i Mirnu publika je najmanje glasala, što je dve vrhunske pevačice odvelo u muzički duel.


Veče je otvoreno zajedničkim nastupom i pesmom Majkla Džeksona "Thriller".

Led je probila Mirna Radulović koja je izabrala pesmu Aleksandre Radović "Karta za jug". Aleksandra joj je rekla da je uspela da iznese divne emocije i ponovo pokazala da je vanserijski pevač. Pohvalila je što se odvažila da otpeva njenu pesmu, jer zna da je to nezahvalno. Vlado nije imao potrebu ni da komentariše njeno izvođenje, jer je bilo odlično.


Ivan Petrović nastupio je sa Boemskom rapsodijom grupe Queen. Mare je pohvalio Ivanov napredak, koji je evidentan u slobodnijem ponašanju na sceni i sugestivnosti. Vlado je rekao da je njega lično posebno intrigiralo kako će da zvuči sam početak pesme koji je najbitniji, što je u Ivanovom slučaju bilo sjajno.


Cecina pesma "Isuse" bila je Sanjin izbor. Od žirija je dobila komplimente za izgled i pevanje, a posebno su prokomentarisali činjenicu da pesma uopšte nije Sanjin fazon. Aleksandra je zapazila da je ona izvela ovu pesmu više u pop stilu i pokazala da to može da zvuči dobro i kada je drugačije.


Zoran Stanić je pevao pesmu EKV-a "Par godina za nas". "Ovo je stil kog treba da se držiš", rekao mu je Vlado koji je čak zatražio aplauz od publike. Dodatni plus je dobio i od Aleks zbog izbora pesme i sve pohvale što je bio tačan, siguran i što je maksimalno blistao. I Maretu se jako dopao Zojin nastup. Primetio je da iz emisije u emisiju stiče sigurnost.


"Nevena ti si sjajna i ti to znaš", rekla je Aleksandra Neveni Đorđević nakon izvođenja pesme Lorin "Euphoria". Aleks se svidelo što se Nevena polako oslođanja, mada joj je uputila i kritiku da je bila "visoka u prvom refrenu" i da je imala previše vibrata. Nevenin pomak u scenskom nastupu zapazili su i Mare i Vlado.


Sara Jovanović se predstavila numerom Tijane Bogićević "Tražim". Njen izvanredan nastup sa mladićem na sceni zapao je svim članovima žirija za oko. Mare je prokomentarisao da je bila samo svoja i da je pesmi dala drugačiji izgled, koji je njemu prijao. Vlado je rekao da je teško pevati pesme Tijane Bogićević, a da je ona to odlično uradila. Aleksandri je sve delovalo kao bajka na sceni i dodala je da Sari leži i Lolita stil.


Boris Petrović opredelio se za numeru Bon Džovija "It is my life" kojom je poručio ljudima da žive svoj život jer se nikad ne zna kada će biti smak sveta.
Boris je nastupio bolestan što se odrazilo na njegovo pevanje. "Ovo je bilo tvoje najlošije izvođenje do sada", rekao je Vlado. I Aleks se složila sa Vladom, ali je napomenula da zna da je bolestan.


Povodom smaka sveta Saška Janković se odlučila da peva pesmu grupe Smak "Daire" uz vatrenu plesnu grupu. Aleks je pohvalila njenu interpretaciju i sam nastup u hipi fazonu. Vladi se dopalo što se Saška uživela u ulogu, pa je imao utisak da je u mjuziklu. On je istakao da je pun glas kakav ima Saška redak za žene.

Ovde imate priliku da vidite kako je Saška pevala prošle nedelje, kada je tema bila "Seksi veče"...

Nedelja 23.12.2012. 10:00
Jučerašnje pevanje kandidata je u većini slučajeva bilo čisto skrnavljenje (Zoran Stanić/Samo par godina za nas), kao i Ivan Petrović/Bohemian Rhapsody koga nahvališe u žiriju, a glas mu je ubedljiv samo kad peva operske arije! Doduše, Sanja je "Isusa" odpevala bolje od originala, ali je zato onaj pajac Boris Petrović katastrofalno odpevao Bon Jovija i jebem ja tu publiku koja to nije kaznila glasovima već je dovela u duet mnogo jake Mirnu i Sašku! Verujem da su Mirnu pustili jer je svaki put briljirala, dok su Saškine izvedbe bile korektne. I ona dosadna Kilibarda što se uporno poštapala sa "Gde si proveo/la smak sveta?!"dobra je samo za...
Nedelja 23.12.2012. 10:33
Nešto ozbiljno ne valja kad najbolji izvođač večeri ispadne. Nakon prva 2 izvođenja (mirna i ivan) pitao sam se da li sudije slušaju isto što i mi preko TV-a, jer su oboje bili jako tanki a dobili pohvale. Ostali su bili solidni, osim borisa koji je ispod svakog kriterijuma, a saška je bila najbolja. Istina, posle slabog prvog izvođenja, mirna je bila bolja u baražu ali ostaje pitanjekako je saška uopšte stigla u baraž.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online