Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.12.2012.
11:51
Mondo A

Prvi glas Srbije: Ispala Jovana Živković

Treće polufinalno veče za temu je imalo “Ovo je zemlja za nas”, pa smo kroz razglednice 11 polufinalista “prokrstarili” Srbijom uzduž i popreko i čuli kako izvode neke od najvećih hitova domaće muzike...

Neumoljivi žiri Prvog glasa Srbije
 

Još jedno uzbudljivo veče Prvog glasa Srbije. Dok su se kandidati smenjivali pred žirijem i pomalo strepeli od komentara, gledaoci su “diktirali tempo” glasovima i u duel poslali Jovanu Živković i Nikolu Planka.

A onda su njih dvoje po svom izboru (producenti biraju pesme za prvo predstavljanje) pevali “Svet tuge” od grupe Negativ, odnosno “Ovo je priča o nama” Angela Dimova. Međutim, uzevši u obzir i prvi nastup, rupa se otvorila ispod Jovane.

Žiri joj je malo “zamerio” mlade godine, ali i to što joj je “matrica pobegla”, ali i želja za pobedom nestala...

“Iz nedelje u nedelju se rastajemo sa dobrim pevačima. Oboje su bili sjajni na početku, ali ponekad lošim odabirom pesama niste pokazali najbolje. Odluka je u svakom slučaju bila jednoglasna.”

U trećoj finalnoj večeri čuli smo, a i uživali u nastupima, Borisa Petrovića iz Žitišta (“Čamac na Tisi”, Zvonko Bogdan), Podgoričanke Jovane Živković (”Luče” Milena Vučić), Nevene Božović iz Kosovske Mitrovice (“Vidovdan”, Gordana Lazarević), Nikole Planka iz Kruševca (“Na tvojim usnama”, Galija), Smederevke Saške Janković (“Zbunjena”, Negativ), Beograđanke Sare Jovanović (“Beograd”, Svetlana Ražnatović), Zorana Stanića Iz Inđije (“Devojka sa čardaš nogama”, Đorđe Balašević), Snežane Vušović iz Novog Pazara (“Dal ona zna”, Emina Jahović), Čačanina Ivana Petrovića (“Pogledaj dom svoj anđele”, Riblja Čorba), Subotičanku Mirnu Radulović (“Janoš”, Lepa Brena) i Beograđanku Sanju Dimitrijević (“Zagrli”, Goca Tržan).

Pored njihovih nastupa, veče je obeležilo i protivljenje Vlade Georgijeva odabiru pesama za kandidate jer “ne moraju svi da pevaju narodnu muziku i ne moraju odmah na početku da se pokvare”, sa čim su se složili i Aleksandra Radović i Saša Milošević.

Oni smatraju da su pojedini kandidati sve tri večeri “omašili” samo zato što im je data pesma koja im “ne leži”, pa onda nije bio dobar “flah”, “falset”, visina... Saznali smo i da je šarm veoma bitan ako se zaboravi tekst, da ne postoji laka pesma, da svako može da peva na svoj način, da je za neke pesme potrebno biti baraba, ali i da se, kako Vlada reče, sa Aleksandrom uvek svi moraju usaglasiti...

Postignut je i jedan poslovni dogovor - Zoran Stanić će biti Gergijev gost na narednom koncertu u Inđiji jer ume da napravi savršenu atmosferu...

“Drago mi je da su se kandidati trgli i shvatili to što smo prošli put rekli da je među njima petoro koji bi trebalo da se nađu na rupama pre one dve devojke kada je ispala Vesna Pavlović”, zaključila je Aleksandra.

Dok su glasovi publike brojani, budućim zvezdama je Marija Šerifović “održala čas pevanja” svojom “Molitvom”.

U svakom slučaju, kako reče jedan od kandidata, stvarno je lepa zemlja u kojoj živimo i puna mladih i talentovanih ljudi. Samo da bude još i para...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online