Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 12.11.2012.
12:56 >> 13:20h
Blic A

Prvi glas Srbije: Koga je ljubio Georgiev?

Novo suočavanje, nova borba i teške odluke. To je ono što je čekalo kandidate i žiri u drugom polufinalu Prvog glasa Srbije. Muzički šou je u subotu dobio prvih šest finalista, a sinoć u duelima još sedam izvanrednih pevača, jer su dve devojke bile toliko dobre da žiri nije imao srca da se oprosti sa nekom od njih.

 Njih dve su oduševile sve, a posebno Vladu...
 

Žirijska trojka je uz pomoć svojih kolega, Kikija Lesendrića, Maje Sar i grupe "Beauty Queens" pripremala takmičare.

Svi polufinalni parovi dobili su pesme koje im, po Vladovom, Aleksandrinom i Maretovom mišljenju, "leže“, pa je tako prvi duel bio uz hit Halida Bešlića "Miljacka“ a pevali su ga Dejan Krstović Medo i Marko Ribić.

Oni su publiku digli na noge, dok ih je žiri slušao ozarenih lica. Zaključili su da je Medo u ovoj pesmi bio svoj na svome, uglavnom odličan, a i Marko je bio dosta uspešan.

Mare, kao njihov mentor je imao veoma težak zadatak, kako je rekao „dlanovi su mu se znojili i tresla ga je trema za obojicu“. Ali samo je jedan mogao dalje a to je Dejan Krstović.

Sledeće su nastupile Saša Dimitrijević i Sara Jovanović iz grupe Aleksandre Radović, uz pesmu "Domino", pevačice Džesi Džej.

Devojke su se odlično snašle u ovom veseloj i zahtevnoj kompoziciji, a Vlado je posebne komplimente dodelio Sari koja je po njegovim rečima „i stilom i izvođenjem bila na najvišem nivou do sada“.

Slično su reagovali i ostali članovi žirija, a Aleksandrina odluka je bila da u finale ide Sara Jovanović.

Anđela Stojadinović i Vesna Pavlović iz grupe Vlada Georgieva pevale su Zanin hit „Dodirni mi kolena“. Njihov mentor je rekao da su zvučale mnogo bolje nego u radionicama, da je Anđela više napredovala, ali da je Vesnin performans bio bolji.

"Verovali smo ti dok pevaš. To je jako bitno", zaključio je Barba, a to je izgleda i presudilo jer je upravo Vesna Pavlović postala deveti finalista.

Sledeći okršaj imali su Vladovi i Aleksandrini prateći vokali, Jelena Vlahović i Sanja Dimitrijević, koje su shodno svom iskustvu i glasovnim mogućnostima dobile izuzetno jaku pesmu "Njujork“ Ališe Kiz. Od njih dve žiri je mnogo očekivao, ali... Na polovini pesme obe su "ispale iz matrice“ i do kraja, da citiramo žiri, "nisu uspele da se vrate“.

"Znaš onaj osećaj kad od nekog očekuješ najviše, a dobiješ najmanje? Ja se sad takom osećam. Kad bih mogla obe bih vas izbacila", prokomentarisala je vidno razočarana Aleksandra Radović.

Sa njenim mišljenjem složili su se i Vlado i Mare. "Nažalost, vi ste bile perjanice moje grupe i zato razumem njihove rakcije. Sad moram da biram onu koja je bila manje loša", rekao je mentor Saša Milošević i doneo odluku da dalje ide Sanja Dimitrijević.

A onda su Mirna Radulović i Nevena Božović pokazale šta znači oduševiti i žiri i publiku!

Njihov nastup sa pesmom "Hurt“ Kristine Agilere sve je ostavio bez teksta. Žiri im je na kraju izvođenja aplaudirao stojeći.

"Ja sam potpuno bez komenatara! Ne znam kako ovo može da se zove duel?! Ovo je bio duet dva vrhunska vokala i hvala produkciji što je dozvolila da obe idete dalje!",  izjavio je predsednik žirija i izazvao opšte oduševljenje kolega, takmičara i publike u studiju. A onda je ustao, prišao devojkama, izgrlio ih i poljubio. Toliko je bio presrećan i zadovoljan.

Tako je finale Prvog glasa Srbije nenadano dobilo jednog finalistu više, a za 13. Mesto u finalu na kraju su se borili Zoran Stanić i Jelena Potkonjak.

Oskarovska kompozicija "Time Of my Life“ iz filma „prljavi ples“ je bila njihov zadatak. Iako je Zoran na pripremama delovao neubedljivo, najviše zbog toga jer nije znao tekst, kada je izašao na scenu bio je veoma siguran i opušten.

Vlado ih je oboje pohvalio, izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom, a za finale izabrao Zorana Stanića.

Ponedeljak 12.11.2012. 13:34
Nevena pobednik serijala :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online