Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.06.2011.
22:46
veliki-brat.org A

Hrvati zabranjuju emitovanje Velikog Brata?

Brojni skandali koji se dešavaju u kući Velikog brata, o kojima prenose svi mediji, doveli su do brojnih žalbi da se šou zabrani ili prebaci u neki od termina posle 23h.

Ovogodišnji "Veliki brat" doveo je amosferu među gledaocima i ukućanima do usijanja
 

U Hrvatskoj se sve više ovih dana priča o zabrani emisije Veliki brat, kao i o njenoj štetnosti za decu i omladinu.

Novinari portala dnevno.hr razgovarali su sa predsednikom Veća za elektronske medije Zdenkom Levljakom o pitanju zabrane ili prebacicvanja termina emisije u neki kasnonoćni termin:

- Veće je u više navrata zaključilo da je sadržaj te emisije zaista neprihvatljiv, o čemu smo obavestili i Upravu RTL televizije. Nakon toga smo doneli odluku da se Veliki brat mora prebaciti u termin nakon 23 sata i da mora dobiti oznaku 18,ali na RTL-u isprva nisu reagovali, da bi nam, nakon što smo im uputili drugu javnu opomenu, čak i pretili rečima da će preuzeti sve zakonske i druge oblike pritiska na Programsko veće. Predsednik Uprave RTL televizije Johanes Col čak je tražio i ostavku članova Veća, uz tvrdnju da ih prestrogo nadziremo, a pretio je i mogućim odlaskom RTL televizije iz Hrvatske - napominje Zdenko Ljevak, te dodaje da je RTL tek pre nekoliko dana udovoljio minimalnim zahtevima Veća, odnosno da je prestao sa emitovanjem reprize emisije u prepodnevnim terminima i da je počeo da pazi da psovke i pogrdne reči izbace iz emisije.

Veliki brat se, međutim, uprkos preporukama Veća za elektronske medije, kao i Pravobraniteljke dece, i dalje prikazuje u terminu od 21 sat.

Sa druge strane odgovorni na RTL-u nisu im odgovorili na telefonske pozive i pitanja upućena elektronskom poštom o tome da stručnjaci jednoglasno zaključuju da je emisija Veliki brat vrlo štetna za decu i mlade, kao i da nudi pogrešan model ponašanja i zbog čega RTL, uprkos upozorenjima Pravobraniteljke za decu, kao i Veća za elektronske medije, i dalje svesno šteti deci i mladima.

Doktor Zlatko Miliša, pedagog i sociolog koji se već godinama bavi istraživanjem medijske manipulacije mladima izjavio je da mu jedna mostarska studentkinja ovih dana ispričala da njen četvorogodišnji brat odbija da jede i razgovara s roditeljima, samo zato što su mu zabranili da gleda Velikog brata.

- To je još jedan dokaz da i deca gledaju tu emisiju, a poznato je da deca oponašaju ono što gledaju na televiziji. Od Velikog brata mogu naučiti samo sve najgore - zaključuje dr. Miliša.

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2011. 23:36
ma sta posle 23h.....to treba zatvoriti kanal i lepo 200 eura uplati onaj ko zeli da ih gleda i mirna glava...pa izvolite
Nedelja 12.06.2011. 08:58
Паметно. Треба и код нас забранити ту глупост.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online