Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.10.2010.
13:11
Vestionline A

Kustina pank opera u Sava centru

Slavom ovenčana pank opera "Dom za vešanje“ Emira Kusturice premijerno je izvedena pre dve godine u pariskoj "Olimpiji", a srpska publika imaće prilike da je vidi od 10. do 15. novembra u beogradskom "Sava" centru. Karte se mogu kupiti po ceni od 1800, 2400 i 3000 dinara, a portal Vesti-online će uskoro organizovati nagradni konkurs na kome će učesnici moći da osvoje 20 besplatnih ulaznica.

Posle Pariza, sada i u Beogradu

U malom ciganskom naselju žive dvoje dece koja nemaju roditelje, već žive sa bakom i ujakom.

Mladić je simpatičan, zaljubljen u jednu devojku koju "napada“ njegov ujak, ženskaroš. Njegova sestra je teški invalid u kolicima.

Ljubav između mladića i devojke iz komšiluka ometa njena majka, želeći da kćerku uda za nekog ko je mnogo bogatiji.
 

U naselje se vraća veliki biznismen, čiji je veliki imetak sumnjivog porekla. U okviru svoje kampanje, podizanja spomenika njegovoj majci, drži konferenciju za štampu. Njegov govor se završava pijanstvom koje je prekinuto informacijom da mu je dete bolesno.


Mladićeva baka je jedina osoba koja detetu može pomoći. Ona to i čini, a biznismen obećava da će njeno dvoje unučadi odvesti u svet, sestru izlečiti, a mladića učiniti bogatim. Uz suze oni odlaze u Italiju.


No, umesto obećanja, biznismen sestru u kolicima predaje makrou koji od nje pravi prosjaka, a mladića pretvara u kriminalca. Sudbina svih junaka skreće u pravcu haosa i tragedije...

“U Jesen 2002. godine Mark di Domeniko je došao u Beograd da me vidi i predložio mi je da napišemo operu na temu iz filma 'Dom za vešanje'.

Pre svega, moram da pomenem da smo mislili da je reč o potpuno suludom projektu. Mi nikada do tada nismo pisali operu, a Mark je do svoje ideje došao videvši film i gledajući naše koncerte. Govorio nam je o svojoj zamisli sa takvim entuzijazmom da nas je na kraju prosto 'zarazio' svojom idejom i ubedio nas da je takav izazov moguće realizovati.

Istovremeno, Žerar Mortje je odavno želeo da zatraži od Emira Kusturice jedan operski mizanscen, jer je bio ubeđen da svaki Emirov film u sebi sadrži i kompletnu operu. Kada je čuo da se razgovara o tom projektu, hteo je odmah da ubaci svoj mizanscen u program Opere na Bastilji i to je zapravo bio početak....“, kaže se na internet sajtu "Doma za vešanje".


Sve svetske kritike i najugledniji časopisi ocenili su ovu operu kao nešto neverovatno, prepuno emocija, iskreno, tužno, životno....

Glavne uloge u pank operi "Dom za vešanje" ostvaruju Milica Todorović, Stevan Anđelković, Nenad Janković, Dejan Sparavalo, Gorica Popović i drugi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online