Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.02.2019.
17:02
Vestionline A

Filmskom festivalu Bašta fest uručena nagrada Fondacije "Tanja Petrović"

Specijalnu plaketu za entuzijazam Fondacije "Tanja Petrović" dobio je internacionalni festival kratkog igranog filma - Bašta fest, dok je novinar Teofil Pančić dobitnik nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

Promo
Nagrada uručena generalnom direktoru Jovanu Jelisavčiću i umetničkoj direktorki Maji Šuši

Organizatori Bašta festa nagrađeni su Specijalnom plaketom za entuzijazam, zbog izuzetnog angažmana i kvalitetnog festivalskog programa. Plaketa je dodeljena 28.02. u prostorijama Jugoslovenske kinoteke predstavincima Festivala - generalnom direktoru Jovanu Jelisavčiću i umetničkoj direktorki Maji Šuši.

Prilikom uručenja plakete Jovan Jelisavčić je izjavio: "Izuzetna mi je čast što su Fondacija "Tanja Petrović“ i Upravni odbor odlučili da ove godine Bašta fest dobije nagradu, jer je festival izgrađen pre svega na ogromnom entuzijazmu. Ključ uspeha festivala ogleda se u decentralizaciji kulturnog sadržaja. Kao neko ko je odrastao u Bajinoj Bašti, mogu slobodno da kažem da kroz festival uspevamo da doprinesemo kulturnom programu i zainteresovanoj publici ponudimo nešto novo i interesantno, a što do sada nisu imali prilike da otkriju u tom gradu. Još jednom u ime celog Bašta fest tima - zahvaljujem se na nagradi.“

Maja Šuša dodaje: "Prošlogodišnji slogan festivala bio je "sve može" i to je ideja kojom se vodimo od samog početka. I zaista, entuzijastično smo verovali u uspeh i rast festivala, iako se on desio mnogo brže nego što smo očekivali. Velika je čast što delimo scenu sa ovogodišnjim i prošlogodišnjim laureatima. Voleli bismo da poručimo da je velikim radom, entuzijazmom i trudom, moguće napraviti kvalitetan sadržaj i nadamo se da će o tome razmišljati i oni koji imaju mnogo više mogućnosti od nas da utiču na stanje u kulturi.“

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, koji se održava u Bajinoj Bašti, svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program festivala je takmičarskog karaktera, a za izbor nagrađenih učesnika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani filmski autori i umetnici iz celog sveta. Pored glavnog takmičarskog programa u okviru festivala organizuju se muzički, edukativni i programi za najmlađe.

Fondacija "Tanja Petrović“ osnovana je u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović, koja je kao novinarka, urednica i autorka u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradska sekretarka za kulturu, svoj profesionalni život posvetila upravo ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online