Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.02.2019.
22:35
Vestionline, Tanjug A

Održano veče "Sećanja na Nebojšu Glogovca" u JDP-u

Veče "Sećanja na Nebojšu Glogovca" posvećeno godišnjici od smrti velikog glumca održano je večeras u prepunoj sali Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Tanjug
 

Doajen našeg glumišta preminuo je 9. februara prošle godine, a večeras su na sceni JDP Glogovčeva ćerka Sunčica i sin Gavrilo primili priznanja "Dobričin prsten" i "Miloš Žutić" kojima je Udruženje dramskih umetnika posthumno nagradilo Nebojšu Glogovca. 

Deci preminulog glumca nagrade je uručio Vojislav Brajović predsednik Udruženja Dramskih umetnika Srbije. 

- Sudbina je htela da ova vredna priznanja Nebojša Glogovac ne može da primi. Prošlo je godinu dana od kada Nebojša nije sa nama, ali mi njegove kolege, porodica i prijatelji znamo da je tu. On je će na ovoj sceni biti zauvek. zauvek će ostati u srcima svojih prijatelja i porodica ali i svih koji su imali prilike da ga gledaju na pozorišnoj sceni - kazao je Brajović i dodao da je Glogovac svojim ulogama ostavio neizbrisiv trag i dao nemerljiv doprinos našoj umetnosti i našoj kulturi. 

Gorčin Stojanović, umetnički direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta kazao je da nikome nije potreban datum za sećanje na Nebojšu Glogovca. 

- U našim i regionalnim pozorištima, među televizijskim i filmskim ekipama, na ulici i u prodavnicama svakodnevno se pominje Nebojša - kazao je Stojanović. 

Udruženje dramskih umetnika Srbije, Vulkan izdavaštvo i Biblioteka grada Beograda, izdali su knjigu pod nazivom "Monografija: Nebojša Glogovac", autorke Tatjana Nježić. 

Luksuzno opremljena monografija na 245 strana, sa više od 100 fotografija, obuhvata više celina. 

U prvoj, pod nazivom "Scene i ekrani", sadržani su tekstovi o pozorišnom, filmskom i televizijskom opusu Nebojše Glogovca iz pera Gorčina Stojanovića, Aleksandra Milosavljevića, Miroljuba Stojanovića i Dragana Ilića. 

Druga, obimom najveća celina, "Reči koje život znače", sadrži dvadesetak poglavlja sazdanih od njegovih reči, iskaza.  Treću čine autorizovane beleške. 

Četvrta, koja nosi naziv "Rekli su...", obuhvata priloge 18 renomiranih umetnika i stvaralaca. 

O Nebojši Glogovcu govorili su i pisali Dejan Mijač, Branka Katić, Jagoš Marković, Ksenija Marinković, Goran Paskaljević, Nataša Ninković, Uglješa Šajtinac, Vojin Ćetković, Lenka Udovički, Dejan Dukovski, Jelisavata Seka Sablić, Rajko Grlić, Goran Šušljik, Aleksandar Popovski, Radivoje Raša Andrić, Ante Tomić. 

U knjizi je zastupljen i tekst vladike Grigorija, episkopa zahumsko-hercegovačkog. 

Jake emocije među okupljenima u JDP-u izazvali su mladi glumci Joakim Tasić, Milica Gojković i Miodrag Dragićević koji su čitali odlomke iz knjige "Monografija: Nebojša Glogovac". 

Na velikom platnu su se ređali inserti iz televizijskog intervjua koji je Nebojša Glogovac dao čuvenom novinaru Draganu Babiću. 

Na kraju večeri prikazan je kratki film o Nebojši Glogovcu koji je režirao Radivoje Raša Andrić u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online