Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.07.2010.
08:17
Vestionline A

Duo Jakobson-Vukosavljev za kraj

Duet koji sačinjavaju violinistkinja iz Švajcarske Olivija Jakobson i pijanistkinja iz Srbije Ivana Vukosavljev, premijerno će nastupiti u beogradskom Centru lepih umetnosti "Guarnerius", u petak 30. jula u 20 časova. Ove mlade umetnice nagrađivane su na brojnim prestižnim muzičkim takmičenjima, a ulaz na njihov koncert je besplatan.

Olivija Jakobson je rođena 1985. godine u Ženevi. Potiče iz muzičke porodice i već sa četiri godine je počela da svira violinu. Na Akademiji Tibor Varga u Sionu, je tokom pet godina sticala muzičko obrazovanje pod tutorstvom maestra Tibora Varge. Diplomirala je na "Conseravtoire Supèrieur de Musique", sa nagradom "Anne i Marte Torcapel" za najbolji resital na gudačkom odseku. Poslediplomske studije završava na konzervatorijumu "Hochschule für Musik u Baselu".

Nagrađivana je na velikom broju prestižnih međunarodnih takmičenja.

Olivija Jakobson i Ivana Vukosavljev

Ivana Vukosavljev je rođena 1983. godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje stekla je u klasi prof. Ljerke Vukelje, prof. Zlate Maleš i diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u klasi prof. Aleksandra Šandorova. Dalje usavršavanje nastavlja sa pijanistkinjom Ljiljanom Vukeljom, a od 2007. godine u klasi prof. Žan-Fransoa Antoniolija u Lozani. Juna ove godine, Ivana je diplomirala poslediplomske studije diplome de concert na Konzervatorijumu u Lozani.


2005. godine je bila stipendista Grada Beograda i stipendista projekta "Putujemo u Evropu“. Ministarstvo omladine i sporta je nagrađuje i stipendijom najboljih studenata završne godine studija na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA), za školsku 2009/2010. godinu.


Sarađivala je sa brojnim uglednim evropskim umetnicima i nastupala je na velikom broju prestižnih festivala.

Ovim koncertom "Guarnerius" završavamo svoju devetu umetničku sezonu, i najavljuje da će jubilarnu desetu sezonu 4. septembra otvoriti projekat "Polish Imrpoart" – koji u saradnji sa Ambasadom Poljske i Poljskim kulturnim centrom, predstavlja svetski poznate džez muzičare i zvezde poljske muzičke scene: "Duo Rafal Mazur" (akustična bas gitara) i "Mikolaj Tšaska"  (saksofon). Njihov koncert će ujedno otvoriti i tradicionalnu manifestaciju - XV Susrete sa poljskom kulturom.

Volite li Bramsa?

 

Iz "Guarneriusa" takođe najavljuju da će nastupajuću sezonu obeležiti novi umetnički projekat maestra Jovana Kolundžije – "Volite li Bramsa" - koncert na kojem će maestro uz saradnju istaknutog švedskog pijaniste Patrika Jablonskog, na Kolarcu 21. decembra 2010. godine, izvesti sve Bramsove sonate za violinu i klavir.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online