Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.05.2018.
17:47
Vestionline, Tanjug A

Svetski mediji: Umesto Ibice, pravo na Exit

U godini kada je drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala, "Exit" ne prestaje da privlači pažnju svetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemerljivim uticajem.

Facebook/Exit Festival
Egzit zamena za Ibicu

CNN je nedavno ponovo označio "Egzit“ kao jednu od nezaobilaznih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama, dok je američki magazin Forbs vidi ovogodišnji program novosadskog festivala kao njegov glavni adut.

Forbs je posebno izdvojio trenutno najprepoznatljiviji hip-hop sastav "Migos“, ali i najpopularnijeg di-džeja današnjice Dejvida Getu, proglasivši "Egzit“ mestom koje bi svetski džet set trebalo da doživi.

Ugledni Fajnanšel tajms u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je urednik Lajonel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, stoji da je "Egzit“ poput "Glastonberija na Dunavu“.

Britanski list Dejli mejl u opširnom članku o najboljim svetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže "Egzit“ kao zamenu za čuveno špansko ostrvo Ibica.

- Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za "Egzit"  piše novinar Dejli mejla, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjovekovnu lokaciju.

I prestižni Gardijan je početkom godine "Egzit“ izdvojio kao obaveznu stavku u globalnom kalendaru dešavanja, dok je list Miror otišao korak dalje i osim što je novosadski festival uvrstio među najbolje, objavio je i opširan članak posvećen samo "Egzitu“ ocenivši da će "siloviti program festivala prodrmati srpsku tvrđavu ovog leta“.

Vodeći evropski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među predlozima su se našli "Egzit“, ali i "Si star“.

Irski Ajrišegzeminer u dva članka izdvaja "Egzit“, a u naslovu retorički pita "Da li je "Egzit"najviše kul festival u Evropi“, dok je njihov glavni konkurent Dejli edž izdvojio novosadski festival kao letnju destinaciju koja se ne sme propustiti.

Vodeći svetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svetskih festivala, prepoznao je jedinstvene početke "Egzit“ festivala kao aktivistički napor mladih da menjaju svet oko sebe.

U istom tekstu Dejli edž portala našao se i "Si star“ u Hrvatskoj, još jedan festival u organizaciji "Egzit“ tima, te je pohvaljeno prošlogodišnje premijerno izdanje i nominacija za najbolji novi evropski festival.

Britanski Skidl (Skiddle) portal posvetio je čitav tekst "Egzit“, nazivajući ga "draguljem evropske festivalske scene“ i izdvojivši pet izvođača koji se ne smeju propustiti, dok je The Skinny sastavio listu najboljih mediteranskih muzičkih događanja među kojima su se našli i "Egzit“ i crnogorski "Si dens“.

Dži-Kju magazin u svom italijanskom izdanju naziva "Egzit“ jednim od najboljih festivala ovog leta u Evropi, a slično je uradio i Il Post uz ocenu da je novosadski festival pristupačniji za džep od drugih, a nudi vrhunski muzički program.

Novozelandski Staf (Stuff) predložio je čitaocima "Egzit“ kao jedan od "10 putnih trendova za 2018“ naglašavajuću istorijsku tvrđavu kao unikatnost festivala.

"Egzit“ će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online