Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.11.2017.
16:10
Vestionline A

Hrvatima "smeta" Pavelić

Dragan Bjelogrlić, autor serije "Senki nad Balkanom", koja obara rekorde gledanosti u Srbiji, Makedoniji, BiH i Crnoj Gori, ponovio je nedavno za zagrebački list da nije on zabranio emitovanje serije u Hrvatskoj, već da nijedna tamošnja televizija do sada nije pokazala interes.

M. Karović
Dragan Bjelogrlić na snimanju serije "Senke nad Balkanom"

 

- Kako ja mogu zabraniti emitovanje serije bilo gde?! Postoji veliki interes stranih kompanija za svetska prava, ti pregovori su u toku, a svi oni insistiraju na tome da se serija preko kablovskih operatera ne emituje izvan područja za koja su kupljena prava. To su pravila koja vrede svuda u svetu i ne vidim šta je tu problematično. Zbog toga je signal RTS zamračen na svim teritorijama izvan Srbije za koje nisu kupljena prava, pa i za Hrvatsku - istakao je Bjelogrlić za Nedeljni Jutarnji.

Prema njegovim rečima, emitovanje "Senki" očekuje se u Sloveniji, a posle Nove godine i u Bugarskoj i Rusiji.

Cela serija počiva na mehanizmu mešanja činjenica i fikcije, tako je i sa Pavelićem, koji je advokat VMRO

- Obe moje prethodne serije prikazivane su u Hrvatskoj. Jedna na Novoj TV, druga na RTL. Koliko znam, obe su bile prilično popularne. Posebno "Rode". Drago mi je da se u Hrvatskoj priča i piše o seriji, očigledno postoji interes publike i naravno da bi mi bilo drago da dopre do hrvatske publike - poručio je Bjelogrlić.

Iako su mediji spekulisali da bi za gledaoce u komšiluku mogao biti problematičan lik Ante Pavelića, autor serije dodaje da priča, uz izmišljene, obiluje i istorijskim i kontroverznim ličnostima.

- Ante Pavelić je bio advokat organizacije VMRO. U seriji je jedan od glavnih junaka vođa VMRO, koji sedi u beogradskom zatvoru. Sprema mu se suđenje i on angažuje, u našoj priči, za advokata Antu Pavelića. Cela serija počiva na mehanizmu mešanja istorijskih činjenica i fikcije. Tako je i s likom Pavelića - naglasio je reditelj i jedan od glavnih glumaca u "Senkama".

Dejan Stojiljković je za Srpski telegraf ranije pak otkrio da Hrvatima smeta što će biti prikazano Pavelićevo hapšenje u kockarnici jer je to bio jedan od njegovih mnogih poroka.

- Izmestićemo ga iz očekivane atmosfere i prikazaćemo ga kao samoljubivog, licemernog, potkupljivog čoveka u sprezi sa VMRO, organizacijom koja je pandan današnjem OVK - izjavio je Stojiljković.

Upravo u toj sceni kada Pavelića, dok za kockarskim stolom dobija, privode i potom ga Đolović ucenjuje da smisli kako da poslanika Stjepana Radića skloni iz Skupštine, počinje da se odmotava klupko prve sezone ove političke triler-drame, koja prati period neposredno pred uvođenje Šestojanuarske diktature.

POVEZANE VESTI

KULTURA JDP u Ljubljani
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online