Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.10.2017.
04:00
Z. Vicelarević - Vesti A

Udruženje pisaca Sedmica organizovalo književno veče: Smeh i suze uz prozu i stihove

U organizaciji Udruženja pisaca Sedmica u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Ofenbahu priređeno je nedavno autorsko književno veče Nisvete Grabovac i njene ćerke, Marije Fot. Kroz veče proze i poezije nošena stihovima i kratkim pričama iz tri Nisvetine objavljene knjige i prvenca Marijinog, publika se smejala, a na momente i plakala nad sudbinama ljudi koji su pronašli mesto u knjigama dveju autorki. Sve je pročitano ili recitovano na dva jezika, srpskom i nemačkom.

Z. Vicelarević
Nisveta Grabovac, Saša Jovanović i Marija Fot

Delove knjige "Perlgrau" (Biserno sivo) Marije Fot, koja štampana na nemačkom jeziku, te stihove i priče iz dela njene majke "Tragovi", "Ljubav je greh" i "Gorki med" čitale su autorke naizmenično uz svesrdnu pomoć Aleksandra - Saše Jovanovića.

Veče su muzički upotpunili Ruža Mijović, starogradskim pesmama i Milorad - Miki Milenković na usnoj harmonici.

- Večeras sam jako ponosna, pre svega na svoju decu. Moja ćerka je bila izuzetna. Ona piše i mogli ste da čujete delove iz njenog romana i ponosna sam jer je moj sin, takođe bio ovde večeras, a on se bavio ikonopisom kao i ja. Ponosna sam jer su deca od mene nasledila ljubav prema umetnosti i dalje nastavljaju - kaže Nisveta Grabovac.

- Drago mi je što sam imala priliku da sa mamom napravim književno veče. Na nju sam ponosna, jer je uspešna u tome što radi. Ja radim dve nove knjige pa se, nadam se, vidimo na njihovim promocijama - najavila je Marija Fot.

Z. Vicelarević
Publika je uživala u starogradskim pesmama

Oktobar prepun događanja

Književno veče je prvi događaj u nizu kulturnih događaja koje je UP Sedmica pripremila u oktobru.
- Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu (od 11. do 15. oktobra) Sedmica će imati svoj štand, pored Srpskog nacionalnog štanda, na kome će svoje naslove izložiti i Knjižara "Vesti". Zatim sledi monodrama "Ima jedna zemlja" u izvođenju glumca Jovice Jašina, po knjizi kratkih priča "Pisma iz Srbije". Dan kasnije, u nedelju u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu je autorsko popodne Slavice Mastikose, prezentacija reizdanja romana "Tri hleba nasušna, na polici vremena" - kaže Ljubiša Simić, predsednik UP Sedmica.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online