Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.06.2017.
23:23
Ž. Marković - Vesti A

Dijaspora žali zbog prerane smrti glumca: Faliće nam Bata Đoša

Glumac Bogoljub Mitić Đoša, koji je u četvrtak iznenada preminuo od posledica srčanog udara, bio je omiljen ne samo u matici nego i širom srpske dijapore. Upoznali su ga putem malih ekrana i serija koje su gledali, voleli, i smejali se njegovi glumačkim kreacijama. Znao je i da gostuje "uživo", a najbolje se ga sećaju u Švajcarskoj gde je najčešće i gostovao sa svojm predstavama

A. Čukić
Uvek bio spreman za šalu: Bogoljub Mitić Đoša

- Otišao je još jedan veliki umetnik, Bata Đoša, entuzijasta velikog srca, uvek nasmejan i raspoložen da zabavi narod - rekao je Bojan Fusuljević, predsednik SFD "Homolje" iz Gosaua.

- Sećam se, pre nekih pet-šest godina, "Homolje" je organizovalo zabavu i specijalni gost bio je baš on. Rado se odazvao našem pozivu, bio je čovek iz naroda, jednostavan i komunikativan. Nije tražio ništa specijalno, vrlo tačan saradnik i veliki profesionalac, šoumen. Na bini je u tri bloka pričao svoje humorističke tekstove, koji nikad nisu isti, uvek je ponešto ubacivao i menjao. Na licu mesta se snalazio i prilagođavao se situaciji. Voleo je da se počasti dobrom čašicom i roštiljem, živeo je punim plućima - evocira uspomene na glumca Fusuljević koji pamti brojne anegdote sa poznatim glumcem.

Vesti
Volela su ga i deca: Đoša sa Kristinom i Teodorom, članicama SFD "Homolje" rodom iz Ranovca

- Došao je kod nas u "Homolje", smestio se u bekstejdž i pitali smo šta će popiti? Rekao je "Dajte nešto kratko da nazdravimo." Njegov zemljak Pera iz Leskovca je doneo četiri čašice za nas. Đoša uze čašicu, pogleda je i reče: "A bre, zemo, koje je ovo?" "Pa, zemo, pelinkovac..." "Ma koje je ovo malečko..." "Daj, bre, flašu, zemo..." Koje ću s ovo?" - priseća se Fusuljević i ističe da je Bata Đoša od 2011. godine bio pasivni član kluba "Homolje" i imao urednu člansku kartu.

- Sjajan glumac, humorista čovek koji je voleo da se druži. U Švajcarskoj smo se družili u Ucvilu, na jednoj od zabava gde je on svojim učešćem ulepšao program. Sedeli smo ispred hale oko roštilja i uz meze i pivo pričali viceve i uživali sa čovekom sa kim nikad ne može da nam bude žao za izgubljeno vreme, već samo možemo žaliti što ga više nema među nama. Neka mu je večna slava i nek počiva u miru - kaže za "Vesti" Ljupče Bokić iz Ucvila.

Vesti
Uspomene: Đoša i Bojan Fusuljević, predsednik SFD "Homolje" iz Gosaua

Pronašla ga ćerka

Mitić je preminuo u snu, a ujutru ga je pronašla ćerka. Poslednju ulogu imao je u seriji "Nemanjići- rađanje kraljevine" koja se još uvek snima. Mnoge njegove kolege još uvek ne mogu da veruje da je umro.

- Šokirana sam, on je mlad čovek. Radili smo mnogo zajedno, snimali serije. Bio je dobar čovek i veoma mi je teško. Možda je preterao s poslom, nije vodio računa o sebi, a trebalo je malo da prikoči. Bio je veseljak i duhovit čovek - priča Gorica Popović.

- Mnogo mi je žao. Đoša je bio izuzetno drag čovek, unosio je veselje gde god se pojavi. Bio je pun energije, mogao je još da poživi - kaže Ceca Bojković. Tugu ne krije ni Suzana Mančić.

- Jako sam potresena, mnogo mi je žao. Napustio nas je čovek koji je mnogo voleo život - rekla je Suzana.

Tužan dan

Mitić je jedno vreme radio kao voditelj u Grandu.
- Veoma me je pogodila vest o Đišinom iznenadnom odlasku. Nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve nas koji smo imali sreće da ga poznajemo i sarađujemo s njim. Tužna vest, tužan dan, iskreno saučešće porodici - rekao je Saša Popović, direktor Granda.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online