Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.02.2017.
18:01
D. Petrović - Vesti A

Susret teniskog i muzičkog virtuoza

Srpski virtuoz na violini Nemanja Radulović (35) ponovo je oduševio publiku u utorak uveče na drugom koncertu u zadužbini Ilije Kolarca u čast proslave 85 godina postojanja Velike dvorane u ovoj instituciji.

Instagram/djokernole
Najbolji u muzici i sportu: Nemanja Radulović i Novak Đoković

I opet je vladala gužva, postavljana su dodatna sedišta, a pored Nemanje glavna zvezda je bio Novak Đoković, koji je na nastup maestra na violini došao sa majkom Dijanom i bratom Markom.

Tako su se na istom mestu našla dva virtuoza - teniski i muzički. Đoković je veliki poštovalac Radulovića, voli njegovu muziku, a jednom prilikom ga je nazvao "draguljem u kruni srpskog naroda." Inače, ovaj drugi nastup "Nemanje i prijatelja" održan je zbog velikog interesovanja publike, a karte su opet, kao i za njegov prvi koncert (4. februara), rasprodate u rekordnom roku.

Jutarnji koncert u školi

- Muzika treba svuda da se svira, a ne samo u dvoranama, već i u halama, diskotekama, metrou... Klasična muzika se mladima ne predstavlja na pravi način. I onda se oni plaše i ne žele da nas čuju, jer misle da neće razumeti i da će im biti dosadno. A nije tako. Na Zapadu čak sviram jutarnje koncerte za školsku decu, pa ponovo uveče dođu sa roditeljima i svi uživaju - rekao je jednom prilikom Nemanja Radulović.

Publika je ponovo Radulovića dočekala ovacijama, a kao gosti nastupile su i violončelistkinja Maja Bogdanović i francuska pijanistkinja Lor Favr Kan. Kao trio oni nastupaju u najprestižnijim svetskim dvoranama, a za Beograđane su svirali "Klavirski trio" Sergeja Rahmanjina. Potom je usledilo Radulovićevo izvođenje Baha, ali u njegovom specifičnom pank fazonu, što je oduševilo sve u dvorani. Naravno, pošto je u pitanju proslava rođendana, ni ovaj nastup nije mogao da prođe bez pesme "Happy birthday".

Neuobičajeno za koncerte klasične muzike, ali muzičari su se na gromoglasan zahtev publike vratili na scenu na bis i odsvirali još nekoliko kompozicija. Ovaj nastup održan je kao deo ciklusa 'Kolarac tvoj svet muzike'.

Svaki koncert Nemanje Radulovića u Beogradu dočekan je sa velikom pažnjom publike i medija, ali čini se da nikada kao sada više poznatih ličnosti nije bilo na njegovom koncertu.

Posle Vlade Georgieva i Zorane Mihajlović u subotu, na "Kolarcu" je u utorak bila i Lepa Brena, iako je ovog puta bila u drugom planu, što zbog muzičara na sceni, što zbog Noleta u publici. Ali, njoj to nije smetalo, a pred početak koncerta iskoristila je priliku da malo proćaska sa Novakom i njegovom majkom Dijanom. Nakon koncerta folk zvezda je pak uživala u društvu zvezde večeri Nemanje Radulovića.

Dugokosi violinista

Stefan Milenković dugo je bio najpoznatiji i najpriznatiji srpski violinista u svetu. A, onda je na scenu stupio Nemanja Radulović. Rođen je pre 35 godina u Nišu i još kao dečak pokazivao je izuzetan talenat za muziku. Školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima brzo se izdvojio od drugih violinista i osvojio svet. Nemanja se ni po muziciranju, ni po izgledu ne uklapa ni u jedan kalup klasičnog muzičara. Ima dugu, gustu, talasastu kosu i na prvi pogled liči na pankera. Ali, kad uzme u ruke violinu i zasvira, svima je jasno da ispred sebe imaju vrsnog klasičnog muzičara. Sa podjednakom lakoćom svira najzahtevnija dela klasične muzike, ali i moderne note i hitove ABBA. Nastupao je u najprestižnijim svetskim koncertnim dvoranama, ali i u metrou. Ima ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon, za koju je objavio tri kompakt diska.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online