Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.09.2016.
08:30
S. Đurić - Vesti A

Natašina lepota dostojna Drage

Angažman Nataše Bekvalac (35) u mjuziklu "Tajna crne ruke" reditelja Ljubiše Ristića izazvao je bes i ogorčenje među pojedinim glumcima koji smatraju da pevačici nije mesto na pozorišnim daskama. Ona je dobila ulogu Drage Mašin i, kako pišu beogradski mediji pozivajući se na njene prijatelje, Nataša se i pribojavala osude glumaca.

M. Karović
Pribojava se osude: Nataša Bekvalac

Međutim, reditelj Ljubiša Ristić ne odustaje od svog nauma. On kaže da se glumci bune jer se plaše da će novac za predstavu dobiti iz ionako siromašnog budžeta. On poručuje glumcima da nemaju razloga za brigu jer neće dirati budžet i neće dobiti pare ni od koga. Na ironičan predlog pojedinih glumaca da aktere za svoje projekte potraži u rijaliti programima, Ristić kaže da je to odlična ideja.

- To je odlično! Napraviću kasting kod Milomira Marića u Parovima - rekao je Ljubiša za beogradske medije.

Autor teksta Puriša Đorđević ističe da nema pojma ko je Nataša Bekvalac.

- Nisam nikad čuo za nju. Tekst "Tajna Crne ruke" napisao sam pre više od dve decenije i ne bih znao da kažem ko danas radi na tome - rekao je proslavljeni reditelj i scenarista.

I dok neki umetnici negoduju i oštro reaguju na odluku Ristića, ima i onih koji ga podržavaju i ne sumnjaju u njegov izbor.

Milica kod Emira

Kada je Emir Kusturica za svoju operu "Vreme Cigana" angažovao pevače Milicu Todorović i Stevana Anđelkovića niko se nije bunio, naprotiv. Ova Kustina opera postigla je veliki uspeh, posebno u Francuskoj. Što se tiče Ristićevog mjuzikla "Tajna Crne ruke" pored Nataše na sceni će biti 20-ak balerina, poznata glumačka imena od Svetozara Cvetkovića do Tanje Bošković, a kako će sve to izgledati publika će moći da vidi i oceni već 9. oktobra u Centru Sava kada je zakazana premijera.

- Oduševljena sam što će Nataša igrati Dragu Mašin. Ona je prelepa žena i šta treba više. Draga Mašin je bila prelepa, a lepota može biti povod jedne velike ljubav, kakva je bila njena sa suprugom Aleksandrom. On je bio zaljubljen u svoju Dragu. Nataša ume i da peva. Pa Milena Dravić i Dušica Žegarac takođe nisu završile akademiju, pa su postale najveće jugoslovenske glumice. Ne sumnjam u izbor Ljubiše Ristića, i ja sam jedno vreme bila njegov izbor - rekla je za "Vesti" Eva Ras.

Ni Gorica Popović nema ništa protiv da pevačica glumi u mjuziklu.

- A što da ne glumi? Lepa je, popularna. Pa nije ovo prvi put da pevačica glumi, niti je to nešto što ne postoji u svetu gde reditelji uzimaju razne zvezde da glume. Cenim Ljubišu Ristića kao reditelja i on sigurno ima ideju. Pa, i Vendi je glumila Dragu Mašin. Angažman Nataše Bekvalac mene ne ugrožava - kaže za "Vesti" Gorica Popović.

Vlasta Velisavljević, koji će sa Natašom deliti scenu, ističe da ne vidi u čemu je problem.

- To je normalno. I to je umetnost. Što bi bio problem da ona igra u mjuziklu. Nemam nikakav odnos prema tome. Dosta puta sam igrao sa pevačima i oni su talentovani za glumu. Zašto praviti pitanje oko toga - kaže za "Vesti" Vlasta Velisavljević.

Pevačica u mjuziklu ne smeta ni Tihomiru Staniću.

- Niko ne treba da sumnja u izbor reditelja kao što je Ljubiša Ristić jer on vrlo dobro zna šta radi. On je odličan reditelj, kome se divim - rekao je Stanić koji je glumio Aleksandra Obrenovića u filmu "Pad dinastije Obrenović", dok je Ljiljana Blagojević maestralno odigrala ulogu Drage Mašin.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online