Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.02.2014.
13:36
M. Purić - Vesti A

Tajni susret Merilin i Džeki

Posle uspeha komada "Tesla", koji je bio postavljen na čuvenoj brodvejskoj sceni i za koji je dobila nagradu Tesla Spirit Award, mlada beogradska rediteljka Sanja Beštić radi na novoj isto tako provokativnoj drami čija će se premijera odigrati 18. aprila u Pozorištu Lajon, u srcu pozorišnog distrikta na Tajms skveru u okviru kompleksa Rou (Theater Row) u Njujorku. Reč je o drami koja se bavi čuvenim 30-minutnim sastankom dve možda najčuvenije žene Amerike - Merilin Monro i Džeki Kenedi.

Scena iz predstave Džeki Kenedi i Merilin Monro
 



Kao i dramu "Tesla", i ovaj komad napisala je Šeri Grauber (Sheri Graubert). Legendarnu američku prvu damu igraće Australijanka Rejčel Berer (Rachel Barrer), a Merilinku Lela Sati (Lella Satie), glumica sa internacionalnim rezimeom. Za muziku je zadužena Aleksandra Kovač i Roman Goršak, njen životni i poslovni partner, kostime će raditi Aleksandra Stojić-Zurovac, a scenografiju Džonatan Gonzales.


- Ovaj komad predstavlja šta se sve dešavalo u pozadini jednog od najpoznatijih ljubavnih trouglova ikada. On govori o ljubavi i braku, o navodnoj perfektnoj porodičnoj slici, ali i o moći, vlasti, o strasti - kaže Sanja Beštić i nastavlja. - On, takođe, govori o dve različite žene zainteresovane za istog muškarca - predsednika Kenedija. Jedna je možda najintrigantnija američka prva dama, modna ikona, žena koja je obeležila istoriju i svojim držanjem dala primer drugim ženama, a druga - lepotica, seks simbol sa najvećim brojem "Plejboj" naslovnih strana, ona kojoj niko nije mogao da odoli, ali kojoj lepota nije pomogla da pobedi nesigurnost i oseti se dovoljnom i prihvaćenom.
 

Veliki glumački izazov

- Velika mi je čast da glumim Džeki Kenedi, jednu od najuticajnijih Amerikanki. Veoma sam ushićena zbog glumačkog izazova kako da na sceni dočaram njenu gracioznost, lepotu i dubinu njenog bića - kaže Australijanka Rejčel Berer.
- Počastvovana sam i ushićena što igram Merilin Monro i nadam se da će i publika uživati u našoj interpretaciji fiktivnih i istinskih priča o ovim legendarnim ženama - kaže Lela Sati, koja treba da dočara Merilin Monro.

Rediteljka Beštić, koja već godinama živi i radi u Njujorku, kaže da ove dve glamurozne ikone i danas predstavljaju i simbolizuju podeljenu žensku psihu, izgubljenu ljubav, lepotu, modu, poseban stil, promene i borbu u braku, vezama, itd.


- Džeki i Merilin nastavljaju da nas fasciniraju. One su bile uzor mnogim ženama širom sveta, a bile su potpuno različite i predstavljale dva različita imidža, dve klase, dve karijere. Taj 30-minutni sastanak je zauvek ostao misterija, ali brodvejska publika će imati prilike da vidi šta se u stvari dogodilo iza zatvorenih vrata. Tajni sastanak otkrivamo ovog proleća! - kaže ona.


Sanja Beštić, završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Bavi se pozorištem, televizijom i filmom. Radila je u Beogradu, Amsterdamu i Njujorku. Jedan je od osnivača The Local Theatre NDžC, multikulturne i interdisciplinarne umetničke galerije posvećene istraživanju u produkciji, prezentaciji i interpretaciji moderne umetnosti.

Roman u šest ruku

Govoreći o planovima za budućnost mlada rediteljka kaže:
- Pored moje nove premijere, u Njujorku snimam TV seriju koja se zove Catch 30, koja se bavi vezama i otkriva najnoviji fenomen otvorene veze. Takođe, radim na interesantnom eksperimentalnom projektu pisanja romana u šest ruku sa Davidom Albaharijem i Markom Selićem Marčelom. Takođe, 22. maja iznenadiću beogradsku publiku novim Art fjužn projektom Heroji 112 u beogradskoj Kinoteci. Ovaj projekat radimo u saradnji sa Nuzopom i kroz različite umetničke forme prikazujemo heroje današnjice. Na festivalu monodrame u Zemunu početkom jula ove godine predstaviću se režijom mono-komada u kome će igrati Luka Mijatović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online