Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.03.2010.
18:07
A

Studio B slavi 40. rođendan

Četiri decenije Radio-televizija "Studio B" je jedan od simbola grada Beograda. Ta medijska kuća obeležiće 40 godina postojanja 1. aprila svečanim prijemom u Skupštini grada i rok koncertom u Domu omladine, kao i nizom prigodnih segmenata u svojim programima.

Izvršni direktor Jugoslav Pantelić, muzički urednik Slobodan Konjević, generalni direktor Aleksandar Timofejev i urednik kulturnog programa Velja Pavlović


Od 15. marta do 15. aprila emitovaće niz programskih segmenata koji će podsetiti na ulogu i značaj Studija B.

Generalni direktor RTV Studija B Aleksandar Timofejev danas je na konferenciji za novinare podsetio da se Studio B od male lokalne radio stanice koja je emitovala program iz privatnog stana 1970. godine, razvio danas u "ozbiljnu i respektabilnu" kuću, koja pored radija i televizije ima i internet segment.

"Bilo je više dobrih, nego loših godina, više srećih, mada ni nesrećnih nije nedostajalo...Kao i na početku bavimo se Beogradom želeći svima koji žive u njemu ili su gosti, da dan učinimo lakšim, lepšim i zanimljivijim", rekao je Timofejev.

"Danas je na radiju krenuo kviz 'Odgovor je uvek pod B', autora i voditelja Veljka Pajovića, urednika 'Beogradske razglednice', u kojem će slušaoci i gledaoci odgovarati na pitanja u vezi s istorijatom Studija B, a najbolji će dobijati prigodne nagrade. Od petka svakodnevno ćemo slušati Duška Radovića 'Beograde, dobro jutro'", rekao je Timofejev.

On je precizirao da će se kviz "Odgovor je uvek pod B", emitovati svakog jutra od 7.50, na radiju i televiziji, a da će svakog jutra u 7.15 (repriza u 17.15) biti emitovani zapisi "Beograde, dobro jutro" Duška Radovića, koji će nas sve podsetiti na briljantne misli koje ne zastarevaju u vremenu, već naprotiv dobijaju sve veću potvrdu.

Timofejev je najavio da će od danas, u okviru radijskog i televizijskog programa svakodnevno, više puta dnevno, biti emitovane kratke izjave svih važnih ličnosti koje su radile na Studiju B, ali i ostalih javnih ličnosti koje su odrastale i sazrevale uz programe naše kuće.

Muzički urednik Slobodan Konjević najavio je da će 1. aprila uveče (21.00) u Domu omladine biti organizavan rođendanski koncert Studija B na kojem će nastupiti Disciplina kičme, Darkvud dab, E-play, Svi na pod, Žene kese, Van Gog i reper Marčelo. Ulaznice će Studio B deliti preko svojih programa gledaocima i slušaocima.

Na zvaničnom koktelu koji će biti priređen 1. aprila (od 17 do 19časova) u Skupštini grada, biće dodeljena tradicionalna nagrada "Naj Beograđanin". Ime dobitnika, kao što je i uobičajeno, neće biti saopšteno pre 1. aprila.

Još jedna tradicionalna akcija koju je pokrenuo Đoko Vještica "Trka kroz Beograđanku" biće održana prve subote u aprilu (3. IV).

Studio B nije odustao od inicijative da se trg sa fontanom ispred Beograđanke nazove Trg Đoke Vještice, ali je, u skladu sa važećom zakonskom regulativom, za realizaciju takve ideje potrebno da prođu tri godine od njegove smrti.

Novinar i voditelj Velimir Pavlović istakao je da je rad na Studiju B "više od posla" i ocenio da je njegova kuća "dobar duh Beograda".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online