Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.12.2013.
15:55 >> 17:04h
telegraf.rs, Beta A

Sahranjena Ružica Sokić

Slavna glumica Ružica Sokić je danas sahranjena u Aleji zaslužnih građana, u prisustvu nekoliko stotina ljudi, među kojima su bili i Tanja Bošković, Bogdan Diklić, Nikola Simić, Eva Ras, Bora Todorović, Boris Tadić, Predrag Ejdus i muftija Muhamed Jusufspahić...

Od Ružice Sokić se oprostili porodica, rodbina, priajtelji, mnogobrojne kolege...

Ružica Sokić je preminula 19. decembra u 79. godini nakon duge i teške bolesti.

Osim Ružičinog supruga Miroslava Lukića, poslednjem ispraćaju glumice koja je svojim ulogama obeležila jugoslovensku i srpsku kinematografiju, prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi.

Među njima su bili i Tanja Bošković, Bogdan Diklić, Nikola Simić, Eva Ras, Bora Todorović, nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, Ivana Vujić, Predrag Ejdus, Branka Petrić, muftija beogradski Muhamed Jusufspahić, Žarko Jokanović, Milica Milša i drugi.

U pozorištu Atelje 212, pre sahrane je održana komemoracija slavnoj glumici, a Goran Jevtić je istakao da je Ružici gluma zaista bila način života, a ne samo profesija.

"To što je odigrala dugo će nas nadahnjivati. Celim bićem čuvala je čast i značaj i lepotu naše, kako je sama govorila, divne, ali preteške profesije. Privatno je bila stidljiva i zato je postala glumica, da to poništi, da probije taj zid. Ono što je u životu videla kao ružno pače, na sceni je postajalo divni beli labud. O sebi je govorila: “Ja sam glumica iz unutrašnje potrebe da pobegnem od sebe da bih bila neko drugi, da poletim nebu pod oblake”. Nek’ ti je dobar let dobra ptico", rekao je Jevtić.

Na komemoraciji su se od drage koleginice govorima oprostili i v.d direktora Ateljea Ivana Dimić, Ivana Vujić, Mira Banjac, Renata Ulmanski, Siniša Ubović i Žarko Jokanović, prenosi portal telegraf.rs.

Mira Banjac: Ružica je za sobom ostavila veliki miraz

Glumica Mira Banjac rekla je da je Ružica Sokić otišla i za sobom ostavila veliki "miraz" koji će dugo nadživeti njen život. Ona je rekla da je Ružica Sokić bila zvezda i znak Ateljea 212, i da je imala svoje lične pisce: Acu Popovića, Branu Crnčevića, Gordana Mihića, (Borislava Mihajlovića) Mihiza, Sinišu Kovačevića, a obožavala je Ljubomira Simovića. Na komemoraciji prikazani su delovi filmskih i pozorišnih ostvarenja Ružice Sokić.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.12.2013. 17:42
LEGENDARNA ŽUTA ODE U....LEGENDU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online