Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.09.2013.
15:01
D. Dušanić - Vesti A

Gagi Jovanović: Nole rastao uz moje predstave

Dragan Gagi Jovanović (47) široj javnosti je poznat kao glumac, scenarista i reditelj, koji i odlično peva. Uloga Dragčeta u seriji "Moj rođak sa sela" samo je jedna u nizu maestralnih rola ovog glumca koga mnogi smatraju najboljim fudbalerom i teniserom među umetnicima, a povrh svega - ume i da upravlja avionom.

Prijatelji: Novak Đoković i Dragan Gagi Jovanović
 

Večeras u Frankfurtu Jovanović će izvesti predstavu "Smešna strana Srbije" u Saalbau Gallusu (Frankenalle 111).

Da li je ovo novi komad ili je pak kompilacija predstava koje ste već izvodili?
- Može se nazvati kompilacijom, mada je to uglavnom predstava "Dobrodošli u Srbiju" kojoj je pridodato nekoliko muzičkih numera iz "Smešne strane muzike" sa željom da podseti na ono što su radili svojevremeno Kuguarsi. Očekujem da će publika prepoznati moj karakteristični humor, koji odavno negujem. Nadam se da će biti zabavno, ali i poučno. Inače, predstava "Dobrodošli u Srbiju" do sada je imala oko 300 izvođenja u proteklih sedam godina. Ove brojke su, čini se, dokaz da ona vredi - kaže Jovanović.

Oaza mira na Zlatiboru

- Kad radim, uglavnom gledam da to bude autorski. Znači, treba da napišem nešto, pa onda da izrežiram i igram. Zato su mi glavni zadatak i cilj, kojima stremim, da nađem vreme i probam da napišem nešto kako valja. Moja kuća na Zlatiboru je moj kutak, oaza mira u prirodi, gde mi je najlepše. Gledam da se tu povučem i izolujem od gradske vreve, to je najbolje mesto za pisanje. Ima mnogo planova, a u Zvezdara teatru naredne sezone bi trebalo da bude dosta posla.

Zašto češće ne igrate predstave u dijaspori?
- Retko imam prave pozorišne uslove. To me je u početku uznemiravalo, iako sam razumeo zašto je to tako. Upravo je to razlog zbog čega nisam mnogo putovao i gostovao po dijaspori. Znate, teško je od kafane praviti pozorište. Nisam jednostavno želeo da pristajem na takve varijante. Ko želi da gleda pozorišnu predstavu treba da dođe u pozorište. Naši klubovi u inostranstvu, ne mogu da pruže atmosferu teatra. Jer, publika je u klubovima navikla da uglavnom sluša pevače koji pevaju na mikrofon, pa tokom njihovih nastupa posetioci mogu i da komentarišu, pričaju, a to u teatru nije moguće. Mora da bude tišina i mir kako bi se čulo šta glumci govore. Ja u pozorištu ne igram sa mikrofon u ruci!

Veliki ste fan Novaka Đokovića. Ima li šanse da i Nole dobije pesmu poput Dejana Savićevića, kome je posvećena "Dejo, genije"?
- Uoči US opena rekao sam ukoliko Đoković bude trijumfovao u Njujorku, napisaću mu himnu. A, onda sam se pokajao, jer Nole treba i zaslužuje da dobije pesmu, bez obzira na osvojene turnire i grend slem titule. On će dobiti himnu od mene, e sad kad ću ja to stići da uradim, to je već pitanje. Bilo bi lepo da uspem za finale Dejvis kupa. Ne mogu zaista ništa da obećam, ali pesma mu sleduje! Znam ga 15-ak godina, kao dečak je dolazio na moje predstave, odrastao uz njih, ima lep odnos prema umetnosti i umetnicima. Plemenit je, vaspitan, šarmantan i prijatan, potpuno drugačiji od onih robota na terenu. Upravo me je Nole i "zapalio" za tenis, zbog čega sam mu večno zahvalan...

Važite za odličnog tenisera, zašto vas na terenu zovu Gagi Džihad?
- Jer je tenis za mene sveti rat, do kraja se borim. Pogotovo na šljaci.
 

Nisam upoznao Deju

Noleta znate, a da li ste upoznali Savićevića?
- Dejo i ja još nikada nismo imali prilike da se sretnemo i upoznamo. Ukoliko bi nam to neko upriličio i organizovao, rado bih se odazvao. Valjda bismo pri tom susretu i zajedno zapevali moju pesmu posvećenu njemu.

 

Beogradske perverzije

Najavili ste da pišete TV seriju po uzoru na predstavu "Čikaške perverzije", koja će se zvati "Beogradske perverzije". Hoće li gledaoci imati prilike uskoro da je vide na malim ekranima?
- Ona je veoma aktuelna, najzad smo dobili ugovor. To se sve malo oteglo, trajalo je devet meseci, ali u narednih nedelju dana verujem da će se rešiti sve važne stvari. Moguće da krenemo sa snimanjem u oktobru, ako budemo imali odgovarajuće vremenske prilike. Prva, pilot epizoda bi trebalo da se emituje pred kraj godine ili možda u okviru novogodišnjeg programa - otkriva Jovanović.

POVEZANE VESTI

Subota 28.09.2013. 19:49
Ratljifi Saciri: Nole rastao uz moje perjece...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online