Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 24.12.2012.
15:49
Blic A

"Yustalgija": Kako bi izgledala Jugoslavija da nije bilo ratova

Reper Haris Rahmanović, poznatiji kao Priki, u spotu za novu pesmu "Yustalgija" ponudio je zanimljiv pogled na to kako bi izgledala Jugoslavija da nije došlo do ratova devedesetih godina. Fiktivna priča govori o snažnoj Republici Jugoslaviji koja se ekonomski osamostalila i postala jedna od najuspešnijih zemalja sveta.

Reper Haris Rahmanović Priki u spotu za novu pesmu "Yustalgija" ponudio je zanimljiv pogled na to kako bi izgledala Jugoslavija da nije došlo do ratova devedesetih godina
 

Haris Rahmanović Priki dolazi iz Bihaća. Na pitanje koliko ima mesta politici u njegovoj muzici, ovaj 25-godišnjak za "Blic" kaže:

"Yustalgija bi mogla poslužiti kao podsetnik na zlatno doba kad su svi imali isto, svi su išli na more, imali posao i, najbitnije, svi smo se grlili i ljubili"
 


- Iskreno da vam kažem, mene politika ne zanima jer je to prekompleksno za mene i moj mozak. Ja sam glas mlade generacije koja razmišlja o ljubavi i spajanju. Yustalgija bi mogla poslužiti kao podsetnik na zlatno doba kad su svi imali isto, svi su išli na more, imali posao i, najbitnije, svi smo se grlili i ljubili. Danas je sve suprotno, na žalost. Nisam disao tu Jugoslaviju na način kako su je disali moji roditelji, ali definitivno osećam tu državu, osećam tu ljubav, te genijalce, taj sport, tu kulturu...

"Ja mislim da nikad neću otići sa Balkana jer nije rešenje otići od svoje kuće"
 

Refren pesme Yustalgija, "želim da je sve ok sa nama" odzvanja ljubavlju koju Priki oseća prema Balkanu.

- Ja mislim da nikad neću otići sa Balkana jer nije rešenje otići od svoje kuće. Mladi ljudi bi trebali ostati tu gde jesu i boriti se za neko bolje sutra, jer samo tako nam može biti bolje. Odlazak u nečiju tuđu državu nije način da nam bude bolje, samo slabimo u svakom pogledu. Mislim da nam je Amerika nametnula izvrnute vrednosti i da smo svi hipnotizirani tim američkim snom. Znam da nam mogu uzeti sve osim duše, Balkan ima dušu - kaže Priki.

Spot za pesmu "Yustalgija":

Ponedeljak 24.12.2012. 17:28
Haris Rahmanović bem ti majku sugavu, znao si na toj mapi od srbije oteti kosovo i vojvodinu a bosnu si ostavio cijelovitu a RS kao drzava ne postoji jel! Veca je RS od svih tih marionetskih drzavaica!
Ponedeljak 24.12.2012. 16:08
Kakva nostalgija, sto se ne odrekne Bosne. Trziste.
Ponedeljak 24.12.2012. 17:54
A vidi na karti Srbijice,uskoro će vas i Slovenija šišati po površini!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online