Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.11.2012.
23:30
Mondo A

Petar Pan sleće u Narodno pozorište

Balet "Petar Pan" premijerno će biti izveden 10. novembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Petar Pan i družina će zaista leteti!

Na premijeri u Beogradu, Petra Pana će tumačiti solista Baleta Narodnog pozorišta Jovan Veselinović
 

Balet po romanu Džejmsa Metjua Berija stiže na redovni repertoar Narodnog pozorišta u Beogradu. Reč je o predstavi koja je svetsku premijeru imala pre deset godina u Las Vegasu, po porudžbini Baleta Nevade, a igrana je širom SAD.

Originalnu muziku za čuvenu priču o dečaku koji ne želi da odraste, komponovao je Tomas E. Semanski, koji je živeo i radio u Njujorku. Koreografiju je osmislio Brus Stajvel.

Prva repriza je u nedelju, 18. novembra od 18 časova. Ulaznica za prvu reprizu više nema, ali deca ne treba da brinu - balet "Petar Pan" imaće brojna izvođenja, poručuju iz Narodnog pozorišta.

"Balet o Petru Panu je za mene ispunjenje životnog sna, čuvena priča o dečaku koji odbija da poraste i dalje me dotiče, kao i san o letenju za koji sam uveren da je san svakog čoveka", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu, međunarodno priznat koreograf i pedagog Stajvel.

On je objasnio da je reč o tehnički veoma zahtevnoj predstavi, ali istovremeno zabavnoj i estetski vrhunski urađenoj.

"Veoma sam zadovoljan scenografijom i kostimima, sve je urađeno profesionalno, kvalitetno i lepo. Ovaj balet se igra već deset godina, ali nikada nije isti s obzirom na to da se igrači menjaju", rekao je koreograf.

Na premijeri u Beogradu, Petra Pana će tumačiti solista Baleta Narodnog pozorišta Jovan Veselinović.

"Imam dvoje dece i znam koliko im je priča o Petru Panu draga, zato se posebno radujem što učestvujem u ovom projektu. Osim koreografije, morao sam da naučim i da letim, što nije baš lako. Na jednog igarača ide dvoje pomagaća koji se nalaze iza scene", rekao je Jovan Veselinović.

Osim njega, "leteće" i ostali iz družine Petra Pana. I Kapetan Kuka, naravno, kojeg tumači Nejtan Kotam koji je ovaj lik tumačio i u SAD na premijeri pre deset godina.


"Kapetana Kuku sam prvi put tumačio kada sam imao deset godina, u mjuziklu u mojoj školi, a kasnije i u istoimenom baletu, na premijeri u Kaliforniji. Drago mi je da sam sada u Beogradu i radujem se premijeri", rekao je Kotam.

Osim njih, u predstavi učestvuju i učenici beogradske Baletske škole "Luj Davičo" i Baletske škole Nacionalne fondacije za igru.

Za letenje i ostale specijlne efekte zadužena je kompanija Flying By Fou, a za izvođenje u Narodnom pozorištu podršku je dala ambasada SAD u Beogradu.

Ova bajkovita baletska predstava prvenstveno je namenjena deci ali, prema iskustvu desetogodišnjeg života "Petra Pana" u američkim pozorištima, i roditelji sa zadovoljstvom gledati ovaj balet.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online