Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.10.2012.
11:16
Blic A

Aleksandra Kovač u mjuziklu po motivima Hičkoka

Aleksandra Kovač, pevačica i kantautorka, uskoro će se publici predstaviti i kao glumica u mjuziklu "Rebeka", rađenom po istoimenom filmu Alfreda Hičkoka, a premijera se očekuje početkom decembra na sceni Madlenijanuma, saznaje Blic.

Pevačica i kantautorka, uskoro će se publici predstaviti i kao glumica u mjuziklu "Rebeka": Premijera se očekuje početkom decembra na sceni Madlenianuma
 

Mjuzikl "Rebeka" inspirisan je romanom Dafni de Morije, a Alfred Hičkok je 1940. snimio film na osnovu knjige, u kojem su glavne uloge igrali Lorens Olivije i Džoan Fontejn, a koji je doživeo veliku popularnost.

Prošle godine je na Brodveju počela priprema mjuzikla "Rebeka", a ubrzo je usledila informacija da će se taj produkcijski veoma zahtevan projekat naći i pred domaćim gledalištem. Pripreme su bile veoma opsežne, a audicije za ansambl, koji će brojiti oko 40 članova, od čega 24 člana hora, održavale su se tokom maja i juna. Kako je način pevanja u ovom mjuziklu pop žanr, ne čudi što je izbor pao upravo na Aleksandru Kovač, kojoj će partner biti već iskusni Ivan Bosiljčić.

Kako nezvanično Blic saznaje, u preliminarnoj podeli našli su se još i Branislava Podrumac, mlada zvezda u usponu od koje se mnogo očekuje, kao i Nataša Marković. Do kraja nedelje biće poznata i ostala imena iz postave kada svi ugovori budu potpisani.

 

 

Hičkokovski zaplet

Priča prati život bogatog Engleza Maksa de Vintera i njegove nove mlade supruge, kojima svakodnevnicu zagorčava duh Maksove prve supruge Rebeke jer ih progoni kroz odaje velelepnog, ali i zastrašujućeg zamka Manderleja. Hičkokova filmska verzija "Rebeke" ovenčana je sa dva Oskara i to za najbolji film te godine kao i za najbolju kameru. Ipak, radnja mjuzikla će se u nekim detaljima razlikovati od same knjige.

Režija mjuzikla je poverena Nebojši Bradiću, a dirigentska palica pripala je Đorđu Stankoviću. Muziku i aranžman je pisao Silvester Levai, poznati mađarski filmski i pozorišni kompozitor rođen u Subotici, koji je tokom karijere sarađivao s velikim svetskim zvezdama - od Eltona Džona, preko Majkla Daglasa, Čarlija Šina, do Džordža Lukasa.

Među kandidatkinjama za glavnu žensku ulogu našla se i Nevena Đorđević, finalistkinja muzičkog šou-programa "Prvi glas Srbije", ali je uloga na kraju pripala Aleksandri Kovač, koja je do sada često sarađivala s teatrom Madlenianum komponujući muziku za brojne predstave.

- Ja sam se na audiciji pojavila na preporuku svoje profesorke solo pevanja. Na audiciji sam dobila jednu deonicu iz mjuzikla, ali pošto nemam neko iskustvo s glumom, koncentrisala sam se samo na note i muzički deo i kako nisam znala šta me tamo očekuje, nisam se naročito ni pripremala. Za mene je to bilo jedno novo i lepo iskustvo, ali nisam dobila ulogu - kaže Nevena za Blic, dodajući da je u njenom slučaju presudilo neiskustvo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online