Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.06.2012.
14:14
D. Dušanić - Vesti A

Hladna šljivovica kao lek

Posle više od pola sata provedenih u bazenu kompleksa "Prva nova banja" u Banji Vrujci, glumac Petar Božović (66) polako, uz pomoć drvenog štapa, koji je dobio od kaluđera iz manastira Uvac, hoda ka stolici u kafiću gde su mu bade mantil i ostale stvari.

 

- E, najteže mi pada ovo presvlačenje i ceđenje kupaćih gaća! - smeje se glumac, dok uvrće mokre kupaće gaće.
 

Početkom aprila Božović je u Banjaluci imao operaciju levog kolena. Nakon toga je bio na tronedeljnoj rehabilitaciji u Ribarskoj Banji, a oporavak je nastavio između Mionice i Ljiga, u dolini reke Toplice. Bila je to druga hiruška intervencija za godinu dana. Njemu je prošle godine, takođe u banjalučkom Zavodu za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu "Dr Miroslav Zotović" ugrađen veštački desni kuk.

Prohodao je, oporavio se, i kako kaže, prija mu boravak u Banji Vrujci, poznatoj po blagotvornom dejstvu lekovite vode i blata, što se i vidi već na prvi pogled. Poznati dramski umetnik je nasmejan, vedar, preplanuo. A, i hod mu je bolji i sigurniji.

Novak je veličina i sila


Kada ima vremena prati sportska dešavanja na televiziji. Na Evropskom prvenstvu u fudbalu navija za Ruse, a voli i tenis.


- Gledao sam Đokovića na turniru Rolan Garos, ali nisam se mnogo nervirao. Ne može ni Nole stalno da pobeđuje. Zapanjila me je reakcija Španaca - Nadalov otac i ostali, bacakali su se u transu po tribinama, kao da je Rafa prvi put uspeo da savlada Novaka. To je samo još jedna potvrda kolika je Đoković veličina i sila. E, da su se naši tako ponašali, verovatno bi rekli "Tja, Srbi su to", dok Špancima pripisuju sve na temperament. Čuj oni jesu, a mi nismo?! - kaže Božović.


Snežana, dar od Boga


Uz glumca je i njegova životna saputnica, Snežana Mladenović. Nisu venčani, ali je Božović doživljava kao svoju ženu i kaže da je ona njegova ljubav i dar od Boga. Zajedno su već tri godine, podržava ga i bodri u svemu što radi.


- Ne smem mnogo da hvalim Petra kako ga ne bih preterano razmazila. Ali, dobar je on, poslušan, trudi se - kaže Snežana.

 

Dedina balerina Anđelija


Petar iz braka sa koleginicom Marinom Koljubajevom ima sina Draška, koji je diplomirao klavir i profesor je u školi. Najponosniji je na svoju unuku Anđeliju, koja sa roditeljima često obilazi dedu.


- Anđeliji se mnogo sviđa u banji. Najlepše joj je kod dečjeg bazena, a već je rekla da ima nameru da dovede drugarice kako bi se zajedno brčakale. Ima žarku želju da uskoro baš tu proslavi 5. rođendan. Prošli put kada smo se videli, pozvala me je da prisustvujem njenoj baletskoj priredbi u Zemunu. I, naravno, da joj donesem poklone!


- Samo da se dokopam normalnog hoda, videće onda svi svoga Boga. Moram da ojačam još donji trap! Nisam stigao da budem u top formi za predstojeće Olimpijske igre u Londonu, ali viđen sam za četiri godine u Rio de Žaneiru. I tako mi je Brazil interesantnija destinacija od Engleske - šali se Božović, koji je poslednjih nekoliko meseci oslabio 25 kilograma. Trebalo bi još da steše stas, ali...
 

- Ne može sve odjednom da se istopi... Promenio sam režim ishrane, mada se ne pridržavam neke striktne dijete. Znam šta bi trebalo da izbegavam, svinjetinu i masna jela, pa se trudim da budem istrajan u tome. Ali, kad mi se jedu škembići, cicvara ili crevca, prekršim pravila, dam sebi oduška i namirim dušu i stomak. Svako jutro čim ustanem radim vežbe na suvom, pa odšetam do bazena, predahnem uz kaficu i onda krenem da se kupam i radim vežbe u vodi. I tako do ručka, posle se odmaram u sobi, a popodne sam opet na bazenu. Predveče je najlepše - temperatura vazduha malo padne, dok je vode i dalje 31 stepen, nema gužve, a pogled divan - priča Petar, koga stalno telefonom zovu prijatelji da čuju kako je i šta radi.

- Podnosim im raport, žalim se kako se jadan mučim ovde dok me lepe, mlade devojke masiraju u velnesu. Rekoše mi da ovde imaju masažu tela voćem, ali ja šljivu više volim da konzumiram na drugi način - kao hladnu rakiju, a vrujička fino klizi, ma kao lek je! - kaže Božović i naručuje od kelnera da donese svima po jednu rakijicu kako bi nas uverio u svoju priču. Iako se nije u potpunosti oporavio, prošlog vikenda je igrao u Ateljeu 212 predstavu "Kraj partije" Samjuela Beketa koju je sam režirao. 

Ponedeljak 18.06.2012. 18:06
Da nam poživi ova glumačka legenda! Uživanje ga je gledati kako je prirodan!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online