Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.06.2012.
16:19
Beta A

Kokan Mladenović: Neću podneti ostavku!

Upravnik beogradskog pozorišta "Atelje 212" Kokan Mladenović izjavio je da neće podneti ostavku uprkos tome što većina glumaca traži da ode, jer smatra da je postigao dobre rezultate.

Neće podneti ostavku uprkos tome što većina glumaca traži da ode, jer smatra da radi dobro svoj posao

"Ostavka se podnosi kada ste u nečemu neuspešni i kada se to konstatuje. Po svim parametrima kako stručnim tako i finansijskim kuća je ostvarila uspeh. Ni ne razmišljam o ostavci", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare upitan da li će podneti ostavku nakon što je 25 glumaca javno zatražilo da ode zamerajući mu zbog navodne bahatosti i lošeg rada.

Mladenović je rekao da će o njegovoj eventualnoj smeni odlučivati Skupština Beograda, koja je i osnivač pozorišta Atelje 212. Na pitanje kako planira da radi uzimajući u obzir da su glumci koji traže njegov odlazak najavili da neće učestvovati u sledećoj sezoni ako se njihov zahtev ne ispuni, Mladenović je rekao da veruje da se problem može prevazići i da će u slučaju da ostane na čelu kuće primenjivati Zakon o radu.

"Sa nivoa kleveta i uvreda treba da pređemo na nivo odgovornog poslovanja", rekao je Mladenović uz tvrdnju da njegovi protivnici nisu izneli nijedan argument za njegovu smenu već da su, kako je naveo, samo iznosili uvrede i klevete. Mladenović je rekao i da su glumci Ateljea 212 za protekle tri godine odbili 28 ponuđenih uloga zbog čega je kuća morala da angažuje glumce izvan tog pozorišta, što je, kako je naveo, koštalo više od pet miliona dinara.

Lečić Kokanu: Ko gubi, ima pravo da se buni

Reagujući na optužbe glumaca koji traže njegovu smenu, Mladenović je rekao da tokom svog mandata u protekle tri godine nijedan glumac nije kažnjen.

"Za ove tri godine nijedan glumac nije sankcionisan na bilo koji način niti mu je umanjena plata", rekao je upravnik Ateljea 212. Govoreći o razlozima za javno traženje njegove smene, Mladenović je rekao da za njega nije nimalo slučajno da se to desilo odmah posle predstave "Zoran Đinđić" o ubijenom premijeru Srbije koja je izazvala broje reakcije u javnosti. Kako je naveo, ta predstava je bila pokušaj da se pozorištu vrati mogućnost da ukaže na probleme u društvu i da mu se vrati "moć javne reči".

Prema rečima Mladenovića, to je i uspelo jer je predstava "Zoran Đinđić" izazvala brojne reakcije javnosti kako negativne tako i pozitivne. Mladenović je rekao i da primedbe na tu predstavu pre njene premijere nisu imali ni glumci niti članovi Upravnog odbora pozorišta koji su pogledali generalnu probu.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.06.2012. 16:34
Doći će dan kada će svako ko je dopustio sebi da pljuje neki narod a u ovom slučaju svoj rođeni kroz tu užasnu predstavu......ODGOVARATI !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online