Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 29.05.2012.
09:53
Beta A

Beogradska filharmonija oduševila Zagreb

Beogradska filharmonija oduševila je zagrebačku publiku i ispraćena je ovacijama iz dvorane "Lisinski", posle prvog gostovanja nakon gotovo 30 godina. Beogradska filharmonija nastupila je u okviru regionalnog ciklusa saradnje sa filharmonijama iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Beogradska filharmonija nastupila je u okviru regionalnog ciklusa saradnje sa filharmonijama iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, koji nosi naziv "Pika-Točka-Tačka"
 

Pod upravom šefa dirigenta Muhaja Tanga gostovao je i svetski poznati pijanista Aleksej Volodin, a Beogradska filharmonija time je završila zajednički ciklus koji nosi naziv "Pika-Točka-Tačka", za ovu sezonu.

Koncert je otvoren "Train Tokatom" kineskog kompozitora Liua Juana, a u drugom delu večeri na programu je bila Peta simfonija Petra Iljiča Čajkovskog, te Rahmanjinov Treći klavirski koncert.

Naša filharmonija je oduševila dupke punu dvoranu "Lisinski", posle prvog gostovanja nakon gotovo 30 godina
 

Projekat regionalne saradnje filharmonija u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu pod nazivom "Pika-Točka-Tačka" inicirali su direktori tri nacionalna orkestra, a podržali predsednici, premijeri, ministri kulture, gradonačelnici i ambasade SAD u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

(snimak iz Ljubljane, dok ne "okače" iz Zagreba)

U okviru projekta u tri grada održava se pet koncerata sa identičnim dirigentima, solistima i programom. U svakom gradu tri koncerta izvodi matični orkestar, dok su preostala dva gostovanja partnerskih orkestara. Planirano je da saradnja traje narednih pet sezona. Beogradski deo ciklusa završen je 19. maja nastupom Zagrebačke filharmonije, koja je gostovala posle gotovo tri decenije pauze koliko ni Beogradska filharmonija nije nastupala u Zagrebu.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.05.2012. 13:17
Prava publika prepozna kvalitet, a Beogradska filharmonija zaslužuje sve aplauze.Sjajna je budućnost pred ovim orkestrom jer je čine mladi, obrazovani ljudi, školovani u vrhunskim svetskim konzervatorijumima. Inače, prosek starosti B. filharmonije je 28 godina. Svaka čast, uživanje je biti sa vama!
Utorak 29.05.2012. 12:36
Lepo lepo...odusevio ih je i Zeljko...bez obzira sto se tradicionalno prepucavamo jedni drugima priznajemo muzicki ukus...a tek svet...znaju da smo super talentovani...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online