Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 22.10.2011.
13:51 >> 20:02h
Kurir A

Ministar vređao Karanovićku: Marš, lezbijko!

Predrag Marković izvređao Mirjanu, koja je uplakana napustila manifestaciju Glumica mu zamerila što nije podržao festival.

Predrag Marković i Mirjana Karanović
 

Ministar kulture Predrag Marković preksinoć je izvređao Mirjanu Karanović na otvaranju manifestacije Dani Žanke Stokić, koja se već desetu godinu održava u selu Rabrovu pokraj Kučeva, prenosi Kurir.

Traže smenu Markovića

Građanska Inicijativa i Centar za praktičnu politiku pozivali su, u zvaničnom saopštenju, ministra kulture Republike Srbije Predraga Markovića da odmah podnese ostavku zbog vređanja glumice Mirjane Karanović.

U saopštenju se navodi da je ministar izgovorenim rečima jasno je pokazao ne samo prezir prema uglednim kulturnim stvaraocima i lično nevaspitanje, već i svoju ličnu (institucionalnu) homofobiju.

Ukoliko Ministar Marković ne podnese ostavku Građanska incijativa će pozvati Vladu da ga razreši funkcije na kojoj se nalazi. Ukoliko Vlada ne razreši ministra, oni će pozvati i sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije da pokrenu postupak za njegovo razrešenje i time pokažu političku i moralnu odgovornost pred građanima Srbije. To bi bila i prilika da se predsednik stranke kojoj Marković pripada javno izjasni o njegovom postupku.

Ministarstvo kulture nije odobrilo novac za jubilarnu manifestaciju, pa su organizatori pozvali Mirjanu Karanović, prošlogodišnju dobitnicu nagrade "Žanka Stokić“, da umesto ministra otvori svečanost. Ali u Rabrovo je stigao i Predrag Marković, pa je odlučeno da se i on obrati prisutnima u Domu kulture.

Međutim, Karanovićeva je prva izašla na binu:
- Pitam se, gospodine ministre, zbog čega ste vi večeras ovde? Zašto ste došli ako vaše ministarstvo nije želelo da pomogne ovu manifestaciju?!


Nakon ovog pitanja ministar je odbio da govori. Ipak, nije želeo da ostane dužan glumici, pa joj je dobacio kad su izašli u dvorište.

- Pih - izustio je Marković, što je izazvalo Mirjaninu reakciju:
- Niste vi ministar kulture nego nekulture! Sram vas bilo!
- Marš, bre, od mene, lezbijko! - prodrao se Marković, na šta mu je glumica uzvratila:
- Đubre jedno!

Nedugo zatim ministra su ispratili organizatori, a koji minut kasnije, sa suzama u očima, Rabrovo je napustila i Mirjana Karanović.


Povodom ovog incidenta pozvali smo Markovića.
- Na drugom sam telefonu, ali sve su to besmislice. Ma, ne znam o čemu se radi - samo je kratko rekao ministar.

Sa druge strane, glumica Mirjana Karanović nam je, za razliku od ministra kulture, potvrdila da se skandal u Rabrovu dogodio i priznala da su je uvrede Predraga Markovića potresle.

- Manifestacija je zaista divna i dirljiva i mislim da ljudi koji to organizuju zaslužuju sve pohvale! Tačno je da sam uputila kritiku ministru i upitala ga da li je ministar kulture ili nekulture, a što se tiče svega ostalog što je izgovorio, mogu samo da kažem da mi je veoma žao i da sam kao čovek potresena - naglašava Mirjana Karanović.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 14:33
Па није она жена лезбејка она спава са муслиманима по Сарајеву.Можда је министар мислио на то !!!
Subota 22.10.2011. 14:17
Ovo bradato cudoviste je stvarno ministar (ne) kulture. Vlast je neizbezna, mesaju se u "svaku corbu". Miro, lepo si mu rekla, ali stoka obraza nema, takvi su oni svi do jednoga.
Subota 22.10.2011. 18:15
u pravu je bradati,i ja bi joj isto to reko...svi ste zaboravili sta je glumila ova umetnica..muslimanku koju siluju Srbi...kakav smo mi bezobrazan i zaboravan narod,ona je isto sto i sergej i drugi sto su blatili Srbe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online