Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 01.10.2011.
23:04
Vestionline A

"Radost Evrope": Dečiji karneval u Beogradu

Tradicionalna dečja manifestacija ''Radost Evrope'', počela je u Beogradu, karnevalom u parku Tašmajdan.

Povorka, koju su predvodile mažoretkinje, krenula je od crkve Svetog Marka do platoa kod fontane u parku Tašmajdan. Za njima su išli članovi ''Master Blaster'' studija, koji su članovi orkestra afričke perkusije đembe, dajući ritam povorci.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovala su deca iz 19 zemalja Evrope - Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Ukrajne, Crne Gore, Hrvatske, Turske i gosti iz Hong Konga.

Male mažoretkinje iz Pančeva na početku programa odigrale su svoju koreografiju uz pesmu Dragana Lakovića i Kolibrija, himnu manifestacije, ''Sve što raste htelo bi da raste'', a deca iz domaćih osnovnih škola obučena u drveće i lišće izvela su mali performans predstavljajući svoje škole.

Kako je 2011. godina, rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija proglašena internacionalnom godinom šuma, tema ovogodišnjeg susreta dece Evrope je ''Kad bi drveće hodalo", po nazivu pesme Grigora Viteza.

Organizatori su i ove godine pripremili bogat program, pa će tako tri koncerta ''Susreti prijateljstva'' biti održana 3. oktobra u prepodnevnim i popodnevnim satima u Velikoj dvorani Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Toga dana publici će se predstaviti deca iz Beograda i Niša, učesnice Festivala ''Deca kompozitori'', kao i deca sa posebnim potrebama.

Učesnici manifestacije i njihovi domaćini imaće priliku 4. oktobra da se druže na sportskim terenima na Adi Ciganliji, a za završni dan manifestacije 5. oktobar od 20 sati, zakazan je svečani koncert u Sava centru, čime će biti obeležen i proslavljen Međunarodni dan deteta.

Nedelja 02.10.2011. 08:50
Nadam se da je lose misljenje o ovoj manifestaciji samo kod malog broja ljudi...ov je bas divan povod da se okupe deca iz cele Evrope i svi zajedno druze...dok sam bila osnovac moja skola j eprimila i ugostila decu iz Finske...secam se da su nam pokazali svoje obicaje i kulturu a razmenili su se i pokloni...to je bilo nesto jako lepo i za mene kao dete puno radosti...ne treba svuda mesati politiku...deca treba da su izvan toga...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online